Annonce
Østjylland

Læserbrev: SF støtter ungdomshus

SF går ind for et ungdomshus med mulighed for skiftende aktiviteter, råderum og selvstændighed. Der er nu vedtaget, at ungdomsrådet i Odder får et lokale i Vitapark.

Som medlem af børn, unge og kulturudvalget stemte jeg imod placeringen. Det er ikke et særligt fleksibelt lokale, ja, det kan anvendes til de aktiviteter, det nuværende ungdomsråd ønsker: Lektiehjælp og samvær. Men hvad når et nyt ungdomsråd om nogle år ønsker noet andet.

Den lille gård ved Underværket er et naturligt og hyggeligt sted for de unge at opholde sig i godt vejr, men gården vil kaste lyden op som en tragt og genere de omkringliggende boligere. Vi i SF Odder er sikre på, at larmen vil forstyrre ved selv stilfærdig hygge, og hverken de unge eller naboerne har fortjent de konflikter, der kan opstå af helt almindeligt hygge/samvær i gårdmiljøet. At tro på at de unge ikke vil opholde sig i gården, er nok utopisk.

Vi i SF Odder synes, at de unge har fortjent et ungdomshus og ikke et enkelt lokale. Et hus med en beliggenhed, hvor de unge kan opholde sig indenfor og udenfor, uden at det bliver opfattet som forstyrrelser af de omkringboende. De unge fortjener et hus, hvor de kan boltre sig, finde nye veje og kreative stier. Det må da kunne findes i Odder? Naboerne har udtrykt bekymring for, hvor meget og hvordan lokalet vil blive brugt. Det ligger lidt i konceptet for et ungdomshus, at det vil blive anvendt af forskellige unge igennem forskellige tider, nogle gange mere stilfærdigt, andre gange mere aktivt. Vi mener ikke, at det nuværende lokale vil kunne klare det skiftende brug af lokalet.

Annonce

Lokalet i Vitapark skal istandsættes for ca. 400.000 kr. Pengene er fundet på overskuddet fra folkeoplysning. Vi synes, at det er forholdsvis mange penge at bruge på istandsættelse. Vi mener også, at det er problematisk, at penge, der er budgetteret til folkeoplysning, anvendes til andre formål.

SF Odder opfordrer byrådet til, sammen med de unge, at gå på jagt efter en god og velbeliggende bygning, der kan rumme flere og forskelligartede aktiviteter og dermed sikre rammerne for et velfungerende ungdomshus mange år frem.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Gammel kending vender tilbage til Aarhus: Her er Aros' nye direktør

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Politiet opfordrer nu borgere til at passe på giftig røg fra storbrand i spånpladefabrik: Kommer til at brænde i flere dage

AGF

Slut med lejeaftale: AGF køber tysk profil

Alarm 112

50 brandfolk efterslukker stadig storbrand på kranfabrik: Kan give trafikale udfordringer

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Østjylland

Slut med test uden tid i Odder

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Stiften på plakatpatrulje: Partierne bryder både regler og interne aftaler

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Sport

Han kan samle en professorterning hurtigere end du kan tage dine sko på: Bakken-anfører med cirka ti mesterskaber sætter rekord

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Østjylland

DN holdt valgmøde og afslørede resultatet af en rundspørge: Det mener flertallet af kandidaterne om Kattegatforbindelsen

Annonce