Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Skøjtehal nr. 2 og planerne for idrætten

Der er plads på arealet til en svømmehal, en skøjtehal og et vandrerhjem, og måske kunne man også få givet basketball rimelige lejevilkår, så Aarhus Idrætspark fortsat er byens opvisningsanlæg for idrætten – og helst for så mange idrætsgrene som muligt.
Annonce

Tillad mig på baggrund af artiklen på bagsiden af Stiften torsdag 4. juni ("Isen slår atter sprækker under elite-ishockeyen i Aarhus", red.) at gøre opmærksom på dette:

For snart 40 år siden – da jeg var hovedformand i Idrætsforeningen AIA-Tranbjerg – foreslog jeg, at man byggede en skøjtehal, en svømmehal og et vandrerhjem på et areal i nærheden af idrætsanlægget, som var reserveret til kirke nr. 2 i Tranbjerg – en kirke, som sikkert aldrig kommer.

Idéen var at kombinere varme-kulde fordelen, idet den varme, som opstår, når man producerer is til skøjtehallen, kunne bruges til opvarmning af bygningerne og til et 50 meter-svømmebassin.

Vi har én skøjtehal i Aarhus, som ligger i nordbyen. Den dækker slet ikke behovet for de mange brugere, som f.eks. hockey-spillere, isdansere, curling-spillere, skolerne og den offentlige åbningstid for borgerne. Hockey-spillerne har slet ikke istid nok til at kunne klare sig i elite-serien, og på samme måde er behovet skrigende for de øvrige brugere.

Derfor foreslog jeg, at en by af Aarhus' størrelse fik skøjtehal nr. 2 i sydbyen. Ligeledes mangler vi et 50 m bassin til store svømmestævner i byen, ligesom endnu et vandrerhjem kunne være tiltrængt.

Nu er der gået ca. 37-38 år, og ingen taler længere om planerne for bl.a. den svømmehal, som idrætsforeningen aldrig fik. I dag prioriterer foreningen en kunstgræsbane øverst på ønskesedlen, og det er også påkrævet!

Samtidig raser debatten om fremtiden for Aarhus Idrætspark. Et fremsynet byråd med Aarhus' første folkevalgte borgmester, Jacob Jensen, i spidsen vedtog at lægge byens opvisningsanlæg til idræt i den smukke skov udenfor byen. Aarhus Idrætspark er byens opvisningsanlæg med bl.a. fodbold, håndbold, volleyball, atletik, cykelbane, væddeløbsbane og et Team Danmark-center. Der er plads på arealet til en svømmehal, en skøjtehal og et vandrerhjem, og måske kunne man også få givet basketball rimelige lejevilkår, så Aarhus Idrætspark fortsat er byens opvisningsanlæg for idrætten – og helst for så mange idrætsgrene som muligt!

Flemming Knudsen (S), Aarhus, regionsrådsmedlem i Region Midtjylland. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Ihler fik debut for drømmeklubben: - Da jeg var lille, drømte jeg om at spille sammen med Nando Rafael

Annonce