Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Skal fællesskabets penge bruges på smal kunst?

Annonce

Kommunerne støtter en lang række orkestre, spillesteder, dansebands og andre såkaldt smalle kunstarter. Men er det rimeligt, at fællesskabets penge bruges på områder, der interesserer få? Der er jo en grund til, at et område får betegnelsen smal - det er, fordi interessen er beskeden.

At søge om penge hos det offentlige er tit en tidsrøver, så i stedet er det måske mere givtigt at rulle ærmerne op og kraven ned for at bruge hoved og hænder på at løse problemet selv. Offentlige midler kører ofte på sædvaner og spærrer måske for en fornyelse og ændringer, der er ønskelige. Selvhjulpen er velhjulpen.

I stedet for at drive politisk lobbyarbejde kunne man også søge at få midler fra private og virksomheder. Mange virksomheder har en kunstforening, der kunne tages med på råd. Virksomheder har også somme tider muligheder for at støtte på andre måder end med penge, f.eks. ved at stille et lokale eller materialer til rådighed, tilbyde deltidsansættelse eller anden støtte som f.eks. at tilbyde billetter til ansatte, hvis det er forestillinger eller musik, det drejer sig om.

At private og virksomheder støtter smalle kunstarter, mener jeg, er mere demokratisk end. at embedsmænd og politikere bruger andres penge til dette formål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-cheftræner er yderst tilfreds med europæisk lodtrækning: - Vi spiller på hjemmebane, så selvfølgelig er vi favoritter

Annonce