Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Skal vi bygge et nyt stadion, skal vi tænke stort

Det vil være dumt at holde ambitionerne for et nyt Ceres Park nede – vi skal ikke være bange for at tænke stort, og vi skal ikke lade os nøjes. For så kan vi stå i en situation, hvor der skal bygges nyt om måske 25 år. Lad os fremtidssikre et nyt stadion fra starten af, samtidig med at vi tænker stort og ambitiøst.

Onsdag meddelte formanden for DBU, Jesper Møller, at han gerne ser, at Danmark får et ekstra nationalstadion, der skal ligge i Aarhus.

Jesper Møller er ikke den eneste, der ønsker et nyt eller forbedret stadion i Aarhus, tværtimod. I mange år har byens fodboldfans givet udtryk for, at de gerne vil have et bedre stadion – et uden en løbebane, hvor der er overdækning på alle tribunerne, og hvor adgangsforholdene er bedre.

I Aarhus Byråd har vi ad flere omgange skulle tage stilling til, om der skal bygges et helt nyt stadion et andet sted i byen. Det har også været oppe og vende, om man skal forbedre Ceres Park, så det er mere tilsvarende til store kampe i fremtiden.

I Det Konservative Folkeparti er vi ikke afvisende overfor idéen om et nyt stadion, men vi ønsker, at det forbliver på sin nuværende placering. Skal vi stemme ja, til at byens mange fodboldfans får en ny eller forbedret hjemmebane, så vil vi holde fast i, at den også i fremtiden skal ligge på Stadion Allé.

Men skal vi realisere drømmene og investere i et nyt stadion, skal vi tænke stort fra starten. Det vil være dumt at holde ambitionerne for et nyt Ceres Park nede – vi skal ikke være bange for at tænke stort, og vi skal ikke lade os nøjes. For så kan vi stå i en situation, hvor der skal bygges nyt om måske 25 år. Lad os fremtidssikre et nyt stadion fra starten af, samtidig med at vi tænker stort og ambitiøst.

Et nyt Ceres Park skal ikke kun være en hjemmebane for AGF og et ekstra nationalstadion for landsholdskampe. Lad det nye stadion være et kraftcenter for sport og idræt for alle i Østjylland, hvilket det kun kan blive, hvis vi har modet til at tænke stort fra starten.

Lad os tænke i muligheder for en sportscampus. Et sted, hvor både eliteudøvere og amatører kan dyrke deres sportsgrene, men hvor der også er plads til, at byens skoler kan have idræt og idrætsdage.

DBU åbner for, at der kommer økonomi med fra dem, hvis Aarhus bygger et stadion, som lever op til deres krav på plads til mindst 25.000 tilskuere. Derfor skal der selvfølgelig også være kontorfaciliteter til medarbejderne fra DBU samt til de interesseorganisationer, der samarbejder med idrætsmiljøet i Danmark. Men lad os også gøre plads til det private erhvervsliv i form af attraktive lokaler for enden af Stadion Allé.

Et nyt eller forbedret stadion vil også give rig mulighed for at tiltrække andre kulturarrangementer end sportskampe til Aarhus. Vi ville kunne forbedre mulighederne for at afholde store koncerter med internationale navne, ganske som vi gør nu, men uden problemer med lyd og logistiske udfordringer, som publikum jævnligt beretter om.

Så lad se på mulighederne for at forbedre Ceres Park, for det er ingen dårlig idé – men vi skal huske at tænke stort og fremtidsorienteret.

Mette Skautrup (K), magistratsmedlem, byrådsmedlem i Aarhus, politisk leder for Det Konservative Folkeparti i Aarhus. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce