Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Skammeligt, at politikere ikke kan blive enige om at sætte psykiatrien på finansloven

Denne del af befolkningen med svære lidelser - såvel kroniske som lidelser, der ved en tidlig og kompetent indsats kan helbredes - er en gruppe, som ikke har et talerør.

Annonce

I de 30 år jeg som patient i psykiatrien hvert år har fulgt skiftende regeringers finanslovforslag, har det hvert eneste år været drøftet og lovet, at psykiatrien skulle løftes, bl.a. ved en fast tildeling af midler på den årlige finanslov og ikke, som både før og nu, finansieret af satspuljemidlerne, som tildeles i meget små portioner fra finansår til finansår.

Satspuljemidlerne er de midler, der fremkommer ved, at de borgere, der er på offentlig forsørgelse - som folkepensionister, førtidspensionister, efterlønnere, arbejdsløse, familier på kontanthjælp osv. - ikke får reguleret deres ydelser i takt med pris- og lønudviklingen.

Omkring ca. 25 procent af befolkningen i Danmark, børn, unge, ældre og gamle, kommer i løbet af deres levetid i kontakt med psykiatrien. Det er derfor skammeligt, at regering og folketing, kommunal- og regionspolitikere ikke kan blive enige om, at disse midler til den efter min mening mest udsatte del af befolkningen skal på finansloven som en del af de offentlige midler, der afsættes i forbindelse med drøftelserne af den kommende finanslov.

Denne del af befolkningen med svære lidelser - såvel kroniske som lidelser, der ved en tidlig og kompetent indsats kan helbredes - er en gruppe, som ikke har et talerør som f.eks. Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Gigtforeningen, som hvert år samler midler ind enten gennem store indsamlinger, medlemsbidrag eller donationer fra offentlige og private fonde.

Kære politikere, kom nu til besindelse, kom til en fornuftig og rimelig beslutning, ikke alene til gavn for den enkelte borger, men også så psykiatere, psykologer, sygeplejersker og ansatte i lokalpsykiatrien kan få den fornødne tid og de fornødne midler til at optimere området.

Tegning: Jens Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

AGF

AGF henter australier i Manchester City: - En talentfuld og spændende spiller

Annonce