Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Skejby skal reddes

I Region Midtjylland skal vi kunne give vores borgere den bedst mulige lægelige behandling, og det kan vi kun, hvis vi starter med at sikre arbejdsforholdene for vore læger og sygeplejersker i Skejby. Derfor er vi nødt til at prioritere Universitetshospitalet først, så vi kan sikre, at alle i Midtjylland kan få den bedste behandling.

Det er ingen hemmelighed, at personalet og patienterne på Aarhus Universitetshospital lider under de øgede omkostninger, som sammenlægningen af de tre hospitaler i Aarhus har kostet. Derfor skal vi, i Region Midtjylland, prioritere de penge, som vi har fået fra økonomiforhandlingerne, til at få hospitalet i Skejby på ret køl økonomisk.

Selv med den økonomiske håndsrækning er der ikke meget luft i økonomien på nogen af regionens hospitaler, men i den nuværende akutte situation på Skejby er vi nødt til at prioritere.

Hvis vi ikke sikrer arbejdsforholdene på vores nye supersygehus, så risikerer vi at miste speciallægerne til hospitalerne i København. Hvis alle væsentlige specialer samles i København, vil det betyde, at hvis man er en ambitiøs læge, så vil det være umuligt at nå sit potentiale i Aarhus. Dermed vil kvaliteten af alle behandlinger i regionen falde – særligt på de regionshospitaler, som skal bringe den bedste behandling tættere på borgerne.

Lægerne på Aarhus Universitetshospital formidler aktivt deres viden til læger på de andre hospitaler i vores region. Ved at forbedre forholdene på det nye, store sygehus er vi med til at beholde væsentlige kompetencer i vores region, men vi sikrer os også et godt fagligt miljø, som kan konkurrere med hovedstaden.

I Region Midtjylland skal vi kunne give vores borgere den bedst mulige lægelige behandling, og det kan vi kun, hvis vi starter med at sikre arbejdsforholdene for vore læger og sygeplejersker i Skejby. Derfor er vi nødt til at prioritere Universitetshospitalet først, så vi kan sikre, at alle i Midtjylland kan få den bedste behandling. Det skal ikke være fremtiden, at man som midtjyde skal hele vejen til København for at få en hjerteoperation, når man før i tiden kunne nøjes med at køre til Aarhus.

Annonce
aarhus universitetshospitalskejby sygehusredningskransredningkrans nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dokumentar afslører tech-giganters ansvarsløshed

DR satte mandag med dokumentaren "Døde pigers dagbog" fokus på et hemmeligt digitalt netværk på Instagram for unge piger, hvis tanker kredser om selvskade og selvmord. På det sociale medie deler omkring 1.000 psykisk sårbare piger voldsomme billeder af eksempelvis dybe snitsår, og de udveksler konkrete metoder til at begå selvmord. Programmet åbner op til en verden af psykisk sygdom og sårbarhed. Nøglen til den lukkede verden er tragisk, mindst syv piger i netværket har begået selvmord. I dokumentaren står moderen til en af de syv piger modigt frem sammen med tre af de "overlevende" piger fra netværket. Netværket har i første omgang spillet en positiv rolle i de unge pigers liv, der kan minde om en sorggruppe. Her har de i et digitalt fællesskab fundet trøst og mødt ligesindede. Negativt har netværket ifølge eksperter inspireret pigerne til at øge frekvensen og graden af selvskade. Instagram-netværket har normaliseret selvskade, uden at nogen professionelle har kunnet gribe ind. I netværket er der blevet delt omkring 100.000 opslag, hvor langt de fleste handler om selvskade og selvmord. Instagram har ikke grebet tilstrækkelig ind, til trods for angiveligt flere tusinde opslag der tydeligt overskrider deres egne regler.

Aarhus

Politi mistænker brand for at være påsat: Bevaringsværdig murermestervilla opslugt af flammerne

Aarhus

Millionindsprøjtning til århusianske daginstitutioner: 75 pædagoger kan ansættes

Annonce