Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Skolestrukturdebat - hvem tænker på helheden?

Det er helt legitimt, at man fra lokalt hold kæmper for det, man har kært! Men som politikere er vi valgt til også at tænke på helheden i vores kommune – altså det store fællesskab.

Skanderborg Kommune står med en kæmpe udfordring! I løbet af de næste 15 år stiger antallet af børn på vores 18 folkeskoler og fem specialskoler fra 8.000 til 10.000. Samtidig skal vi over de næste 10 år sikre dagtilbud til 1.000 flere 0-6-årige børn. Vi får altså markant flere børn og unge, som alle skal møde både dagtilbud og skoler af høj kvalitet.

Der er ingen af vores børn, der bliver hverken klogere eller gladere af, at vi bruger flere penge på mursten end højest nødvendigt. Derfor har byrådet besluttet, at Undervisnings- og Børneudvalget i løbet af det kommende halve år skal undersøge, hvordan vi kan udnytte vores eksisterende bygninger klogere end i dag. Det bagvedliggende formål er naturligvis at bevare så mange penge som muligt til lærere, pædagoger, dagplejere og alt det andet, der bidrager til et godt og rigt børneliv.

Byrådet har også besluttet, at Undervisnings- og børneudvalget skal komme med forslag til, hvordan vi kan udnytte vores driftsmidler klogere end i dag. En forudsætning for udvalgets arbejde er i den forbindelse, at de gevinster, der kan opnås ved en mere optimal drift, eksempelvis i forhold til klassedannelsen, skal fastholdes på dagtilbuds- og skoleområdet og bruges til en varig styrkelse af kvaliteten.

Forslagene fra Undervisnings- og Børneudvalget indgår i det kommende efterårs budgetforhandlinger. Frem mod dette samarbejder udvalget med en politisk følgegruppe, hvor alle partier er repræsenteret, og en faglig følgegruppe, hvor alle vores medarbejdergrupper på området er repræsenteret. Herudover bliver der afholdt dialogmøder med blandt andre dagtilbudsbestyrelser og skolebestyrelser.

Undervisnings- og Børneudvalget modtager i disse uger mange henvendelser fra skoler, børnehaver, organisationer, borgere m.fl. Og det er rigtig dejligt! Ja, der er også en livlig debat på borgermøder, på de sociale medier med videre. Det er godt for demokratiet.

De fleste henvendelser, vi modtager, er kendetegnet ved, at de tager udgangspunkt i det lokale. Ofte fremføres fra lokal side stor forståelse for, at Skanderborg Kommune samlet set må tilpasse dagtilbuds- og skolestrukturen til det voksende antal børn. ”Blot” tilføjes det, at man så afgjort bør holde hånden over afsendernes eget sted.

Det er helt legitimt, at man fra lokalt hold kæmper for det, man har kært! Men som politikere er vi valgt til også at tænke på helheden i vores kommune – altså det store fællesskab.

Vi håber på fortsat aktiv debat over de kommende måneder. Vi håber også, at man i den forbindelse vil skele – ikke kun - til det lokale, men også til helheden, som vi alle er sammen om. Sammen kan vi uden tvivl pege på holdbare løsninger, så vi fortsat sikrer flest mulige penge til det daglige arbejde med vores børn i både dagtilbud og skoler.

Illustration: Jens Nex
Annonce
Aarhus For abonnenter

Kvinde forsvandt fra demensplejehjem og døde: - Afdækning af forløbet viser, at der er begået en fejl undervejs

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Udsigt til motorvejsramper splitter lokalområde: Nu kommer grundejerforening med et mere spiseligt forslag

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

AGF

Jon Dagur er en hemmelighedsfuld AGF'er: - Jeg har ikke besluttet mig for noget som helst

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Debat

Vi genbruger CO2 i landbruget: Det er ikke fair at gøre os til klimasyndere

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Alarm 112

Raserianfald i bus og tog: Passagerer flippede ud da de blev snuppet i at 'køre på røven'

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Kultur

Museernes Oscar: Aarhus-museum er nomineret til fornem pris efter to års knoklen med ny udstilling

Annonce