Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Skolestrukturdebat - hvem tænker på helheden?

Det er helt legitimt, at man fra lokalt hold kæmper for det, man har kært! Men som politikere er vi valgt til også at tænke på helheden i vores kommune – altså det store fællesskab.

Skanderborg Kommune står med en kæmpe udfordring! I løbet af de næste 15 år stiger antallet af børn på vores 18 folkeskoler og fem specialskoler fra 8.000 til 10.000. Samtidig skal vi over de næste 10 år sikre dagtilbud til 1.000 flere 0-6-årige børn. Vi får altså markant flere børn og unge, som alle skal møde både dagtilbud og skoler af høj kvalitet.

Der er ingen af vores børn, der bliver hverken klogere eller gladere af, at vi bruger flere penge på mursten end højest nødvendigt. Derfor har byrådet besluttet, at Undervisnings- og Børneudvalget i løbet af det kommende halve år skal undersøge, hvordan vi kan udnytte vores eksisterende bygninger klogere end i dag. Det bagvedliggende formål er naturligvis at bevare så mange penge som muligt til lærere, pædagoger, dagplejere og alt det andet, der bidrager til et godt og rigt børneliv.

Byrådet har også besluttet, at Undervisnings- og børneudvalget skal komme med forslag til, hvordan vi kan udnytte vores driftsmidler klogere end i dag. En forudsætning for udvalgets arbejde er i den forbindelse, at de gevinster, der kan opnås ved en mere optimal drift, eksempelvis i forhold til klassedannelsen, skal fastholdes på dagtilbuds- og skoleområdet og bruges til en varig styrkelse af kvaliteten.

Forslagene fra Undervisnings- og Børneudvalget indgår i det kommende efterårs budgetforhandlinger. Frem mod dette samarbejder udvalget med en politisk følgegruppe, hvor alle partier er repræsenteret, og en faglig følgegruppe, hvor alle vores medarbejdergrupper på området er repræsenteret. Herudover bliver der afholdt dialogmøder med blandt andre dagtilbudsbestyrelser og skolebestyrelser.

Undervisnings- og Børneudvalget modtager i disse uger mange henvendelser fra skoler, børnehaver, organisationer, borgere m.fl. Og det er rigtig dejligt! Ja, der er også en livlig debat på borgermøder, på de sociale medier med videre. Det er godt for demokratiet.

De fleste henvendelser, vi modtager, er kendetegnet ved, at de tager udgangspunkt i det lokale. Ofte fremføres fra lokal side stor forståelse for, at Skanderborg Kommune samlet set må tilpasse dagtilbuds- og skolestrukturen til det voksende antal børn. ”Blot” tilføjes det, at man så afgjort bør holde hånden over afsendernes eget sted.

Det er helt legitimt, at man fra lokalt hold kæmper for det, man har kært! Men som politikere er vi valgt til også at tænke på helheden i vores kommune – altså det store fællesskab.

Vi håber på fortsat aktiv debat over de kommende måneder. Vi håber også, at man i den forbindelse vil skele – ikke kun - til det lokale, men også til helheden, som vi alle er sammen om. Sammen kan vi uden tvivl pege på holdbare løsninger, så vi fortsat sikrer flest mulige penge til det daglige arbejde med vores børn i både dagtilbud og skoler.

Illustration: Jens Nex
Annonce
Aarhus For abonnenter

Flere føler sig til grin: Inge og Birgit er begge indkaldt til 'forundersøgelser' - i år 2027

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Debat

Forbitrelse i Stavtrup: Det ville klæde byrådet at leve op til sine egne idealer

Sport

Bakken Bears åbnede ligaen mod sidste sæsons finalister: Kulissen gjorde en verden til forskel

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Debat For abonnenter

Meningsmager Jens Rohde: Er der en virksomhed, der vil passe mine børn en gang om ugen?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Annonce