Annonce
Debat

Læserbrev: Skraldepolitik i Favrskov er flere kolde hænder

Charlotte Green, byrådsmedlem, Konservative, Favrskov Kommune. Pressefoto

Der er gået politik i Favrskovs skrald. I denne måned skal byrådet stemme om, hvorvidt kommunens institutioner skal sortere skraldet ligesom husholdningerne. Det lyder da både som et fredeligt og enkelt forslag til ære for miljøet. Nærmest selvfølgeligt. Så hvorfor lave politisk ståhej om det?

Når man nærlæser forslaget, viser det sig, at det slet ikke er så enkelt. Det koster ikke bare besvær for medarbejdere og frivillige, men også skattekroner. De ekstra skattekroner går til flere skraldespande, tømning af poser og en akademisk medarbejder, der skal kommunikere det gode budskab. Kort sagt kun kolde hænder. Herudover skal lærerne, pædagogerne, plejerne, bibliotekerne, de frivillige i idrætshallerne og alle de andre bruge arbejdstid og energi på at minde børn, unge og ældre om, hvordan plastiklåg og alubakker skal lande i forskellige poser.

Konservatives valgprogram lovede flere varme hænder og færre forhindringer for de frivillige. Dette skraldeforslag går helt den anden vej. Det er flere forhindringer og mere administration. Der er ingen nationale krav om at sortere i institutioner, så det er skattepenge, vi bruger for sjov uden at give borgerne bedre service. Det er min holdning, at der stadig er mere brug for flere varme hænder og mindre administration.

Forslaget kommer til afstemning i byrådssalen. Her vil nogen have det vedtaget nu, andre have det udsat til en snak senere. Det sidste er uærligt. Hvis man synes, at det er det helt rigtige forslag til at bruge et par millioner skattekroner på i år og fremover trekvart million om året, skal man da støtte forslaget her og nu. Hvis man hellere vil have varme hænder og mere service for borgerne, skal man stemme imod, så vi kan bruge pengene på noget andet. Forslaget bliver ikke varmere af at ligge i tre måneder. Det er ærlig snak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce