Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Skulle vi ikke lige lade vores nye regering komme i gang, inden vi stempler den som utilstrækkelig?

Kun få dage efter at regeringen er dannet, er der en række folk, som mener, at den vil for lidt, kan for lidt og har for få ambitioner. Blandt kritikerne er den mangeårige debattør Jesper Park van der Schaft. Jeg nærer stor respekt for Jesper, og jeg anerkender hans bidrag til debatten - Jesper har en bidende pen, og han bruger den gerne i kampen for de allersvageste, hatten af for det.

I sit debatindlæg "Kun et lille ryk fremad for vores svageste med den nye regering" synes jeg dog, at hans kritik rammer helt skævt. For hvornår har der sidst været fokus på psykiatri og psykisk sygdom både igennem en folketingsvalgkamp og efterfølgende i en forhandling om regeringsmagten? Svaret er aldrig.

Med Socialdemokratiets ønske om et 10-årigt perspektiv i psykiatrien, et årligt sundhedstjek af de dårligst fungerende psykisk syge og en økonomisk håndsrækning til dem, hvis tænder er blevet ødelagt af mange års indtagelse af livsnødvendig medicin, er der lagt et fundament for at genrejse psykiatrien til gavn for de syge og sårbare mennesker, den skal kunne rumme.

Jesper har fuldkommen ret i, at der er nok at tage fat på. Men skulle vi ikke lige lade vores nye regering komme i gang, inden vi stempler den som utilstrækkelig? Kunne vi være enige om, at 10 dage ikke er nok til at konkludere, hvad der er regeringens intentioner, og om de er gode eller dårlige? Hvis vi ikke kan det, hvis vi lader reaktioner på fortiden definere vores forhold til fremtiden, kan vi så få øje på forbedringerne for bare fortrydelse?

Personligt er jeg fuld af fortrøstning, vi har fået en regering, der vil måles på, hvordan velfærdssamfundet tager sig af dets svageste medlemmer. Det er godt. Betyder det, at alt med et snuptag bliver bedre? Nej, det gør det ikke, for der venter både store udfordringer og svære beslutninger forude.

Jeg vil gøre mit til, at fokus er på mennesker, på samarbejde og de ressourcer, som muliggør forbedring. Så Jesper, lad os skrives sammen om et år og i fællesskab gøre op, hvordan det så er gået.

Annonce
Camilla Fabricius. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce