Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Skyd skylden på bønders grådighed

Vi landmænd skal ikke have flere penge end de milliarder, vi allerede får.

Annonce

Bønders grådighed er skyld i oversvømmelserne langs Gudenå. Og det er os selv, der betaler dem for det. Og derfor skal de selvfølgelig også have en masse penge for at sætte vores enge fri igen, så vi kan undgå de tilbagevendende oversvømmelser.

Men hvorfor dyrker landmændene disse besværlige lavbundsarealer, hvor de risikerer at sidde fast, når de skal høste, eller endnu mere fjollet sår vintergulerødder, der skal dækkes med halm? Det er, fordi bønderne får gratis kvælstofgødning uden om gødningsregnskaberne til deres hvede/gulerødder.

Det er fra debatten velkendt, at dyrkning af lavbundsarealer (de inddæmmede enge) belaster klimaet mest, fordi der under dyrkningen frigives enorme mængder CO2 til atmosfæren. Men samtidig frigives der kvælstof, der har været organisk bundet i 100 år, til hveden/gulerødderne og til grundvand, drænvand, afvandingsgrøfter, vandløb/Gudenå, Randers Fjord og Kattegat.

På Djursland har kommunerne endda udpeget Kolindsund som særligt værdifuld landbrugsjord, og det må man rigtig nok sige, at det er værdifuldt for sundbønderne et stykke tid endnu, indtil det er helt nedbrudt og bliver for dyrt at dyrke med udgifterne til pumpelaget. Og så kommer de løbende og vil have fuld erstatning for, at vi andre kan få vores sø igen. Og det skal skatteyderne, børnene, de syge og de gamle betale.

Nej, siger jeg. Vi landmænd skal ikke have flere penge end de milliarder, vi allerede får for at forgifte skatteydernes mad og da slet ikke i Gudenå-systemets enge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Annonce