Annonce
Debat

Læserbrev: Slæk ikke på ambitionerne - pas på børnene i Aarhus

debatbørnbesparelsersparebørneområdetskruestikkeskruestikpressenex
Annonce

Forleden kunne vi i Århus Stiftstidende læse, at skolerne i Aarhus i de kommende år vil mangle 25 millioner til børn i specialklasser. Samtidig er der en kørselsordning, der genererer udgifter, som ikke er indregnet, og også andre steder stiger udgifterne. Der mangler anlægsmidler på grund af stigende børnetal. Men helt slemt bliver det, når man så lægger det sparekrav, som vi er blevet præsenteret for, oveni. 275 millioner kroner! Det er samlet set alvorligt angstprovokerende for forældre i Aarhus.

De kommende besparelser er en fortsættelse af det, vi har set i mange år, og som også allerede er vedtaget fremadrettet. I tiden fra 2014 til 2021 er der allerede nu - altså før de nye besparelser træder i kraft - tale om en samlet budgetreduktion på 1.305 millioner kroner i denne periode (jf. sag 4 bilag 12 fra Børn og Ungeudvalgsmøde 25. april).

Kommunale besparelser har betydet færre hænder, nedslidte bygninger, indrykning af velfungerende klubber på skolerne, tidligere klubstart for 4. klasserne. For blot at nævne nogle eksempler.

I Aarhus har byrådet vedtaget et klogt 0-18-års-perspektiv og en samlet ambitiøs børne- og ungepolitik. Men nu står vi igen over for udsigten til besparelser. Denne gang på 275 millioner kroner. Hvis politikerne vælger at spare på børnene, så bliver politikken, som vi alle er så stolte af, tømt for betydning. Byrådet kan ikke spare på børn uden vidtrækkende konsekvenser - både her og nu og langt ind i fremtiden.

18-års-perspektivet er klogt, fordi vi ved, at tingene hænger sammen. Man kan ikke spare på dagtilbuddene eller på fritidsområdet, uden at det også har konsekvenser for skoleområdet. Ligesom besparelser på skoleområdet har konsekvenser for uddannelsesniveauet etc. etc. Børns trivsel er og bliver kernen i et sundt samfund med en sund samfundsudvikling.

Vi har hørt byens politikere formulere flotte og kloge visioner i forbindelse med kommunalvalget. Hvis vi forældre også i de kommende år med ro i sjælen og tanke på vores børns bedste skal kunne aflevere dem i byens i vuggestuer, børnehaver og folkeskoler, så må vi kunne stole på, at det netop er de visioner, de arbejder for.

Vores børn kan ikke holde til, at der rykkes i de såkaldte 'sparehåndtag', som fremføres år efter år, og som i sidste ende blot er fiffigt formulerede normeringsforringelser. Vores børn kan ikke presses mere. På deres vegne må vi forældre sige fra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

45-årig mand anholdt efter at have generet helikopter med en laserpen flere gange ved Aarhus Universitetshospital

Aarhus

Lokal hjælpepakke fra Salling og kommunen: Stort millionbeløb på vej til sport og fritid

Annonce