Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Slemt bliver værre på handicapområdet

Undskyld mig lige en gang! Er en hård omgang det, rådmanden og resten af byrådet har tænkt sig at byde de borgere, der har allermest behov for byrådets omsorg og beskyttelse? En hård omgang?

Rådmand Kristian Würtz har udsendt en nedskæringsplan for det sociale område, som er helt urealistisk. Også selvom rådmanden pynter på planen ved at kalde den en Balanceplan.

Handicapområdet har lagt ryg til en byge af besparelser gennem de seneste flere år – samtidig med at antallet af mennesker med behov for samfundets hjælp har været stigende. Situationen for eksempel på bostederne for voksne med udviklingshæmning er dybt alvorlig allerede nu. Det kan man for eksempel få bekræftet i den seneste tilsynsrapport fra Socialtilsyn Midt, der blandt andet beretter om mennesker, der lever under så skrabede forhold, at de er utrygge i deres eget hjem og bliver stadigt dårligere fungerende på grund af den manglende kvalitet.

I nedskæringsplanen står der om konsekvenserne af nedskæringerne på driften:

Forslaget vil sænke serviceniveauet i MSBs myndighedsafdelinger og interne bo- og dagtilbud. Det vil betyde færre medarbejdere på arbejde, hvilket vil medføre mere alene-arbejde for personalet, og at borgerne får mindre menneskelig kontakt. Forslaget vil øge risikoen for vold og magtanvendelser, få betydning for den personlige pleje for den enkelte borger, have betydning for mulighederne for overlevering af informationer om borgerne, vanskeliggøre implementeringen af faglige strategier og forventes at gøre det vanskeligere at fastholde og rekruttere medarbejdere.

Der advares altså i nedskæringsplanen om, at slemt bliver endnu værre.

Rådmanden har til flere medier, blandt andet til Århus Stiftstidende, udtalt, at der er tale om en 'hård omgang'.

Undskyld mig lige en gang! Er en hård omgang det, rådmanden og resten af byrådet har tænkt sig at byde de borgere, der har allermest behov for byrådets omsorg og beskyttelse? En hård omgang?

Er der dog ingen, der vil stoppe dette vanvid?

Annonce
Illustration: Jens Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce