Annonce
Debat

Læserbrev: Snart er kun pisken tilbage

Da Aarhus Byråd i 2013 nedlagde Integrationsrådet, var det slut med at høre de etniske minoriteters holdning til integration, hvilket AarhuSomali dengang skarpt kritiserede. Nu vil byrådet også nedlægge Integrationsprisen, således at der ikke længere gives en gulerod i form af belønning for god integration. Det er helt galt, for så er der snart kun pisken tilbage.

"Gentænkning af Integrationsprisen" er et punkt på byrådsmødet onsdag. Overskriften er falsk varebetegnelse. Indholdet er, at Integrationsprisen skrottes til fordel for en fremtidig belønning af erhvervsvirksomheder under navnet Internationaliseringsprisen.

Med Integrationsprisen belønnede byrådet en ekstraordinær indsats for god integration i arbejdslivet eller foreningslivet. Og det havde da rigtig stor betydning for mange dansk-somaliere i Aarhus, at Mulki Hussein i 2012 var nomineret til Integrationsprisen for sin store indsats i Shaqo.

Den nye Internationaliseringspris skal fremover belønne virksomheder, der gør en stor indsats for at tiltrække international arbejdskraft. Og det er da helt i orden, at byrådet vil stifte sådan en erhvervspris. Men lad dog være med at kalde det "gentænkning af Integrationsprisen". Nej, der er tale om, at Integrationsprisen nedlægges, hvilket AarhuSomali synes er en meget dårlig idé.

Der er stadigvæk brug for anerkendelse og belønning af god integration, ikke mindst på baggrund diverse ghettoplaner med tvang og straf, som kommunen snart skal iværksætte. Med den omgang pisk til beboerne i flere almene boligområder, hvor mange fra de etniske minoriteter bor, er det overordentligt vigtigt at bevare Integrationsprisen, for der er stadig brug for en gulerod.

Hvis byrådet vedtager at skrotte Integrationsprisen, må vi desværre konstatere, at med hensyn til byrådets holdning til integration i Aarhus så er der snart kun pisken tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce