Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil styrke folkeskolen

Annonce

Det virker mest af alt som et desperat angreb, når Venstres Michael Aastrup Jensen her i avisen 22. maj beskylder Socialdemokratiet for at skabe modsætninger mellem folkeskolen og privatskolerne.

Sandheden er, at det er Venstre, som de seneste fire år har tippet balancen mellem folkeskolen og privatskolerne. Venstre har de seneste fire år øget tilskuddet til privatskolerne markant, samtidig med at der er kommet markant færre penge til vores folkeskoler.

Vi har også set en voldsom centralisering i kølvandet på Lars Løkkes kommunalreform, hvor mange folkeskoler er blevet lukket. Særligt i yderområderne. Det betyder, at der mange steder er blevet langt til den nærmeste folkeskole. Derfor går vi til valg på at sikre flere penge til folkeskolen.

Konkret har vi foreslået, at tilskuddet til privatskolerne, den såkaldte koblingsprocent, tilbage til niveauet fra 2015. Her lå den på 71 procent. For det beløb kan man eksempelvis ansætte 600 flere lærere i folkeskolen. Det, synes vi, er en rimelig prioritering.

Det bliver helt bizart, når Michel Aastrup Jensen skriver, at Socialdemokratiets forslag er ”meget langt fra den tradition, vi har på skoleområdet”. Det er ikke mere end nogle få år siden, at Venstre selv vedtog, at et tilskud på 71 procent var et rimeligt niveau.

Det er også værd at huske, at i de år, hvor tilskuddet var på 71 procent, så vi faktisk en stigning i antallet af privatskoler i Danmark. Der er altså ikke noget belæg for, at vores forslag vil føre til lukninger af privatskoler.

For Socialdemokratiet er der ikke nogen modsætning mellem at have en stærk folkeskole og et alternativ i form af friskoler. Men balancen er tippet de seneste fire år. Derfor vil vi give folkeskolen en løft, så der igen kommer balance mellem folkeskoler og friskoler.

Jens Joel, Socialdemokratiet. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Sexisme: Er der en kvinde til stede?

Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce