Annonce
Debat

Læserbrev: Socialdemokratiet vil styrke psykiatrien

Læserbrev: Der skal lyde en tak til Stiftens chefredaktør Jan Schouby, som i sin leder 15. oktober sætter fokus på forholdene i psykiatrien.

Det er et meget vigtigt område, som desværre har været forsømt i en lang årrække. Vi har set mange ulykkelige eksempler på mennesker, som ikke har fået den hjælp, de havde brug for. Det har fået fatale konsekvenser for både dem selv og deres omgivelser.

Men når Jan Schouby skriver, at politikerne heller ikke i denne valgperiode vil leve op til løfterne på psykiatriområdet, så har han ganske enkelt ikke fulgt godt nok med. Regeringen har høje ambitioner. Vi har allerede taget de første skridt, og meget mere er på vej.

Annonce


Men netop fordi området i så mange år har været forsømt, er det vigtigt, at vi nu kommer til bunds i problemerne, får skabt et overblik over udfordringerne og får lavet en langsigtet 10-årig plan i stedet for flere midlertidige lappeløsninger.

Camilla Fabricius (S), Julie Skovsby (S) og Ditte Fredensborg (S)


Med finansloven sidste år afsatte vi årligt 600 millioner kroner ekstra til psykiatrien. Altså varige penge og ikke endnu en pulje, som udløber efter nogle år. De penge skal bruges til flere ressourcer, flere medarbejdere og flere sengepladser i psykiatrien. Så flere kan få behandling og færre må udskrives for tidligt.

Men de penge løser selvfølgelig ikke alle problemerne. Derfor tog regeringen før sommerferien hul på arbejdet med at lave en langsigtet, 10-årsplan for psykiatrien. Her skal vi både sikre, at der er styr på finansieringen, så opgaverne kan løses. Og vi skal sikre, at de forskellige dele af vores social- og sundhedsvæsen taler ordentligt sammen, så ingen borgere (eller deres pårørende) bliver tabt mellem to stole.

Det er et stort arbejde, der nu er sat i gang, hvor både kommuner, regioner og ikke mindst de mange organisationer på området selvfølgelig skal inddrages. Men netop fordi området i så mange år har været forsømt, er det vigtigt, at vi nu kommer til bunds i problemerne, får skabt et overblik over udfordringerne og får lavet en langsigtet 10-årig plan i stedet for flere midlertidige lappeløsninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce