Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Spørgsmål til idrætsforeningerne bag Aarhus Folkepark

Spørgsmål til idrætsforeningerne bag byudvikler Rune Kildens forslag "Aarhus Folkepark":

Fredag 19. juli kunne man i et læserbrev i Århus Stiftstidende indsendt af formanden for foreningen "Bevar den grønne kile fra Havreballe skov til Højen, nej til byfortætning v. stadion, cyklebanen og væddeløbsbanen" læse, at det var jer idrætsforening, der i november 2018 rettede henvendelse til Rune Kilden for at få ham til at udarbejde et oplæg til en ny campus. Men det fremgår også af læserbrevet, at det var Rune Kilden, der tog initiativ til at invitere AGF ind i kredsen.

Det gjorde han angiveligt ud fra et ønske hos AGF om at få et nyt stadion; et projekt til mange hundrede millioner kroner. Rune Kildens idé med at invitere AGF ind i kredsen var at få politikerne til "at åbne budgetforliget fra 2012/2013". Formålet var at give jer sportsaktører det, som I ønsker jer, og samtidig give AGF et nyt stadion.

Det var smart tænkt, al den stund Rune Kilden udmærket ved, at mange byrådspolitikere gerne vil "tækkes" AGF. Og det var smart tænkt, fordi Rune Kilden samtidig kan anvise samme byrådspolitikere, hvordan de kan skaffe de 300-400 millioner kommunale kroner, som det vil koste Aarhus Kommune at finansiere et nyt stadion: Hokus pokus, vi bygger da bare 1.100 boliger i området, så kan Aarhus Kommune sælge byggeretter. Og vi lader være med at snakke om, at Rune Kilden som projektmager kan tjene en ret stor pose penge, hvis projektet realiseres.

Men tilbage til mine spørgsmål til jer sportsaktører:

1. Harmonerer jeres interesser med AGF's?

2. Har I aldrig følt, at I blev taget som gidsler af AGF og Rune Kilden?

3. Hvordan har I det med at smadre den grønne kile for at få jeres ønske opfyldt på trods af massiv modstand fra flere tusinde århusianere?

4. Hvordan stiller jeres aktive medlemmer sig til det (mange af dem er selv brugere af den grønne kile)?

Jeg synes, at I skylder os, der har vores gang i området og bruger det rekreativt, at besvare ovennævnte spørgsmål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce