Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Stjærskolen - skolescenariet, der blev væk

Vi har forståelse for, at kommunen kigger på alle de mulige scenarier, men så kig på vores forslag også!

Onsdag i sidste uge stod en gruppe mennesker fra Stjær på Fælleden i Skanderborg med borgmester Frands Fischer og undervisnings- og børneudvalgsformand Trine Frengler og overrakte 1165 underskrifter til støtte for Stjærskolens udskoling.

Sammen med underskrifterne fik politikerne lidt at tygge på, idet hver voksenunderskrift blev ledsaget af en guldkaramel, mens en lille pose guldbamser fulgte med hver ungeunderskrift.

Præsenteret for forslaget om at udvide Stjærskolens udskoling til to spor, udtalte Frands Fischer, at: ”Det her kan blive et scenarie, man skal kigge på, om det er muligt eller ikke er muligt.”

Men et kvarter senere præsenterede undervisnings- og børneudvalget de første 20 forslag til en ny skolestruktur for pressen, og der synes vi, der manglede noget. Forslaget var blevet væk.

Efter to måneders god og konstruktiv dialog med udvalget har man uden nogen form for konsekvensberegninger eller argumenter valgt ikke at medtage forslaget. Stjærskolen har hele vejen igennem haft en meget konstruktiv tilgang til udfordringen. Vi har trukket i arbejdstøjet og peget på mulige gennemarbejdede alternative løsninger og perspektiver. Noget, vi hele vejen igennem processen er blevet rost for af politikerne, som har givet udtryk for, at de lytter og gerne vil samarbejde. Alligevel var vores forslag ikke at finde i et eneste af de 20 mulige scenarier, som er blevet fremlagt.

Stjærskolen med udskoling i to spor er et forslag, som hjælper på udfordringerne med plads til de mange skolebørn i hele kommunen; som udnytter lokalerne på en skole, der ligger i top 5 i kommunen over laveste udgifter pr. elev til forbrug, og som udover økonomiske gevinster også kan bidrage til ønsket om at højne kvaliteten.

Vi ønsker en Stjærskole fra 0.-9. klasse, hvor vores børn kan få den skolegang, vi har bosat os efter og har valgt til dem. Det er i den grad et samlet skoledistrikt, som står bag det ønske.

Skanderborg Kommune forventer en stor vækst – og det vil vi ganske enkelt gerne være med til at skabe rammerne for. Men vi mangler det scenarie i kommunens udspil, hvor Stjærskolen får lov til at gøre, hvad den gør så exceptionelt godt: Skabe dygtige og videbegærlige elever, der har høj trivsel og er vant til at tage ansvar på tværs af årgange.

To spor i udskolingen ville kunne aflaste skoler med pladsmangel, og flere elever ville kunne få gavn af den høje kvalitet på Stjærskolen.

Vi har forståelse for, at kommunen kigger på alle de mulige scenarier, men så kig på vores forslag også! Tag det med i overvejelserne, og giv Stjærskolen mulighed for at rumme vores børn og flere børn i hele deres skolegang 0.-9. klasse.

Illustration: Jens Nex
Annonce
Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Stor interesse for nyt byggeri på Katrinebjerg: Halvdelen af lejlighederne er allerede reserveret

Aarhus For abonnenter

Saltchefen havde over 100 mand i sving: Derfor var torsdag en af de rigtig bøvlede vinterdage

Aarhus

Coronapas: Ansatte skal have det - politikerne får anbefaling

Sport

For første gang: Skanderborg Aarhus-stjernefrø udtaget til EM-bruttotrup

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Erhverv For abonnenter

Trodser corona: Lars Larsens århusianske milliardkæde leverer endnu et rekordresultat

Debat

Uwe Max blev slettet fra Facebook: Jeg frygter en fremtid med diktatur og genopdragelse

Alarm 112

En gruppe håndværkere blev hverdagens helte: Kom politi og brandvæsen i forkøbet

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Aarhus

Dagens corona-tal er godt nyt for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Personalemangel presser plejen på nyt demensplejehjem: - Nogle gange er der flere vikarer end fastansatte

Alarm 112

Pludselig stod mistænkelig mand i kvindes lejlighed: Nu beder politiet folk være opmærksomme

Annonce