Annonce
Debat

Læserbrev: Stop hetzen - bidrag i stedet til løsninger, der afhjælper hjemløsheden i Aarhus

hjemløsehetzmennekesyn nex

Bidrag i stedet til løsninger, der afhjælper hjemløsheden i Aarhus

Annonce

Seneste skud på stammen af angreb mod byens hjemløse og udsatte pryder forsiden af Stiften 18. september i anledning af et budgetforslag fra partiet Venstre om flytning af Kirkens Korshærs natherberg for hjemløse ved Klosterport.

I Aarhus er hjemløsheden stigende og har været det siden 2011. Aarhus er danmarksmester i hjemløshed for unge under 30 år. Vi er nødt til at adressere den stigende hjemløshed i stedet for at udskamme hjemløses ret til at færdes som mennesker i centrum af byen. Specielt byens politikere i det siddende byråd burde, som flertallet heldigvis allerede gør, bruge deres politiske indflydelse til at øge indsatsen for at afhjælpe hjemløsheden og drage omsorg for byens udsatte og hjemløse.

Man kan ikke skubbe, tvangsfjerne og puffe de hjemløse ud af byen i et naivt håb om, at de så forsvinder fra jordens overflade. Der findes ingen enkle løsninger på hjemløshedens komplekse problemer.

På Sydhavnen i Aarhus, hvor Venstre foreslår natherberget placeret, er der allerede to væresteder, et natherberg, et misbrugscenter, en nålepark og et stofindtagelsesrum. Samtidig er der planer om, at byudvikle over 60.000 kvadratmeter erhvervsbyggeri i området. Efter et langt sejt træk igennem flere år er Aarhus Kommunes spredningsstrategi med bedre tilbud til socialt udsatte flere steder i byen så småt begyndt at fungere. Det giver derfor ingen mening igen at koncentrere de socialt udsatte - denne gang på Sydhavnen i Aarhus. Der er brug for flere gode alternativer i byen, ikke færre.

Vi er i Aarhus nødt til at stå sammen om at afhjælpe hjemløsheden i stedet for at hetze byens socialt udsatte og hjemløse rundt og rundt efter frie rum, som ikke er der. Heldigvis er der allerede mange gode kræfter i gang med rigtig gode indsatser, der virker både for borgerne og byen. For at remse et par stykker op; En god by for alle-netværket, hvor kommune, politi, erhvervsdrivende, private organisationer og byens borgere sammen finder fælles løsninger på problemerne. De sociale viceværter, der hjælper i byens rum og på udsatte steder. Naboer i Klosterområdet, der ringer, når der er problemer, så vi kan få dem løst i fællesskab.

Der er rent faktisk rigtig mange ting, der allerede lykkes, når kræfterne forenes. Gennem de indsatser, der i samarbejde med kommunen laves for socialt udsatte og hjemløse i Aarhus, er det i mange tilfælde lykkedes at få folk ud af hjemløsheden. Blandt andet er en del socialt udsatte blevet hjulpet tilbage til deres hjemkommune, og en del andre er kommet væk fra Klostertorv i passende tilbud.

Lad os bekæmpe den stigende hjemløshed uden at udskamme byens socialt udsatte og hjemløse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Aarhus

Mand fængslet for drab på rapper ved travbanen

Aarhus For abonnenter

Venstre om rundhåndet idrætsudspil: Det ligner et lille hold-kæft-bolche

Annonce