Annonce
Debat

Læserbrev: Store roser til et ellers udskældt system

autismeudredningdrengpsykiatriskpsykiskrisskov hospital nex

Jeg vil gerne rette de positive briller mod børn-ungepsykiatrien i Region Midtjylland og fortælle om vores oplevelse med et ellers udskældt system.

Vi blev henvist til børne-ungepsykiatrien for at få vores søn udredt for autisme, og jeg må indrømme, at det var med et dybt suk og nedtrykthed, at vi skulle indlede denne udredning. Jeg havde den opfattelse, at der ville gå op til år, inden vi overhovedet ville blive indkaldt til den første samtale, for det er det billede, jeg havde fået af systemet. Jeg må indrømme, at min frygt er blevet gjort til skamme!

Vores PPR-psykolog sendte indstillingen en onsdag, og allerede dagen efter blev vi ringet op af børne-ungeafsnittet i Herning, der kunne se, at vi havde en henvisning til udredning liggende i Risskov, og de kunne tilbyde os en afklaringssamtale allerede om mandagen. Vi fik forklaret, at regionen arbejdede sammen, så hvis der er en henvisning i Risskov, så kan Herning eller Viborg også se den og kan ringe og tilbyde den hurtigst tid.

Efter den første samtale i Herning vurderede psykologen i Herning, i samråd med en læge i Risskov, at der var belæg for en nærmere udredning, og allerede samme dag tog vi derfra med et fastlagt program for, hvornår de næste samtaler og test skulle ligge. I løbet af tre uger ville vi være færdigudredt og stå med en afklaring.

Som sagt, så gjort! Vores søn er nu udredt og har fået en autisme-diagnose. Og allerede nu har vi fået en indkaldelse til den første af tre vejledningssamtaler ved en autisme-vejleder i Risskov.

Jeg er helt målløs over, så effektivt systemet har fungeret, og så godt og professionelt vi er blevet taget imod! Én ting er selvfølgelig, hvor effektivt det har fungeret, og det er jeg meget imponeret over! En anden ting er hvor søde, rare, forstående og lyttende alle de personer, vi har været i kontakt med, har været. Det gælder alle, såsom sekretær, læge, psykolog, socialrådgiver mm. Vi er blevet hørt, forstået og lyttet til, og det samme er vores søn. Her er virkelig nogle mennesker, der ved, at når du holder mit barns hånd, så holder du mit hjerte!

TAK for jer og for et system, der virkelig fungerer!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce