Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Sundhedsvæsenet trænger til en hovedrengøring

Kære Helle Bonde. Jeg har med stor interesse læst dit åbne læserbrev (6. april, red.), hvor du fortæller om de udfordringer, du møder som kræftsygeplejerske på Aarhus Universitetshospital. Jeg vil først og fremmest gerne anerkende den enorme indsats, som du og dine kollegaer i sundhedsvæsenet yder hver evigt eneste dag. Der er ingen tvivl om, at I løber stærkt, og det medfører naturligvis af og til store frustrationer i hverdagen. Det kan jeg virkelig godt forstå.

Jeg kan også se, at Socialdemokratiets Nicolai Wammen allerede har været ude med et svar til dig, men i stedet for at pege på konkrete løsninger vælger han at bruge sin spalteplads på at kritisere regeringen. Det er lidt ærgerligt, for jeg synes, at du fortjener et ordentligt svar på dit brev med konkrete løsninger.

Der er ingen tvivl om, at der trækkes store veksler på sygehusvæsenet i disse år. Blandt andet på grund af det stigende antal ældre, som naturligt nok medfører et øget pres på sygehusene og dermed også på læger, sygeplejersker og andet sundhedsfagligt personale. At vi bliver ældre og ældre, er naturligvis glædeligt, men det bevirker jo desværre samtidig, at der kommer flere behandlingskrævende skavanker, da det jo er en naturlig følge af højere alder.

Venstre og regeringen er fuldt ud opmærksomme på problemerne i sundhedsvæsenet, og siden sidste folketingsvalg er sundhedsvæsenet da også blevet løftet med over seks milliarder kroner. Imidlertid er det jo i det daglige regionerne, der prioriterer på området og dermed også står med ansvaret.

Dine beretninger indikerer for mig, at den nuværende organisering ikke fungerer optimalt. Det er også en af grundene til, at regeringen for nylig har præsenteret en sundhedsaftale, hvor vi vil nedlægge regionerne og til gengæld rykke beslutningerne tættere på borgerne. Vi vil finde flere ressourcer til flere varme hænder og ønsker bl.a. at uddanne 2.000 flere sygeplejersker samt flere læger over de kommende år.

Jeg er nemlig fuldstændig enig med dig i, at der er rigelig plads til forbedring. At nogle i dag løber for hurtigt og har for travlt.

Vi ønsker blandt andet at rykke meget af sundhedsvæsenet tættere på borgerne ved at oprette op til 35 lokale sundhedshuse, som kan tage sig af nogle af de mindre specialiserede behandlinger, så de større sygehuse til gengæld får bedre tid til at tage sig af de patienter, der har behov for en mere specialiseret behandling.

Det er meget vigtigt for mig at sige, at der selvfølgelig ikke skal spares i sundhedsvæsenet. Det er der ikke blevet, mens Venstre har været ved roret, og det bliver der heller ikke i fremtiden. Tværtimod! Vi har tilført sundhedsvæsenet milliarder siden sidste valg, ventelisterne på operationer er blevet halveret siden 2001, og vi har styrket de patientrettigheder, som Socialdemokratiet forringede, da de var i regering. Nu er vi klar til at tage næste skridt, hvor vi vil sikre os, at vi i fremtiden har en handlekraftig ledelse i vores sundhedsvæsen, som tager ansvar. I Venstre ønsker vi at fortsætte med at udvikle sundhedsvæsenet. Vi må aldrig stille os tilfredse. Vi skal handle og se fremad og geare vores sundhedsvæsen til at modstå det pres, der venter i fremtiden.

Så, kære Helle Bonde. Jeg forstår godt dine frustrationer. Vi er i fuld gang med at styrke sundhedsvæsenet med flere ressourcer, mere tid til omsorg og pleje og bedre kvalitet i udstyr og behandling. Vi har for nylig lavet en sundhedsaftale sammen med de andre partier i blå blok, og du har mit ord på, at de mange fremskridt, som aftalen indeholder, også rent faktisk vil blive til noget efter et valg, hvis det står til mig.

Britt Bager. Pressefoto
Annonce
Aarhus For abonnenter

Ramt af Parkinson: Marianne og Peter bokser for at forlænge livskvaliteten

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Tingager er for tiden ude i kulden i AGF: - Jeg har ikke været god nok, men det er jeg nu

Byudvikling For abonnenter

Beboerprotester hjalp: Fem lokalområder skal alligevel ikke have nye parcelhuse

Debat

Rambøll efterlyser handling: Aarhus Kommune kan tage hårdere fat i klimaindsatsen

Debat

Stiften mener: Tillykke til DIF og Michael Laudrup, men hvad skal vi bruge kåringen til?

Aarhus

Politiker beskyldes for sexchikane: Nu trækker han sig

Aarhus For abonnenter

Fra rundkørsel til cafétorv: Filmfotograf fra Frederiksbjerg vil skabe sydlandsk stemning på central kirkeplads

Debat

På kant: Tre forudsætninger for debatten om muslimer

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Ville være endt som asfalt: Stine laver møbler af overskudsmarmor fra stenproduktionen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Alarm 112

Voldsom brand i villa: Overetagen er helt væk

Aarhus For abonnenter

Pludselig en dag startede Banedanmark den store motorsav:  - Nu er det som at have et tog kørende i baghaven

Alarm 112

Fodgænger ramt af bil i område med stort biltræf

Annonce