Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Sundhedsvæsenet trænger til en hovedrengøring

Kære Helle Bonde. Jeg har med stor interesse læst dit åbne læserbrev (6. april, red.), hvor du fortæller om de udfordringer, du møder som kræftsygeplejerske på Aarhus Universitetshospital. Jeg vil først og fremmest gerne anerkende den enorme indsats, som du og dine kollegaer i sundhedsvæsenet yder hver evigt eneste dag. Der er ingen tvivl om, at I løber stærkt, og det medfører naturligvis af og til store frustrationer i hverdagen. Det kan jeg virkelig godt forstå.

Jeg kan også se, at Socialdemokratiets Nicolai Wammen allerede har været ude med et svar til dig, men i stedet for at pege på konkrete løsninger vælger han at bruge sin spalteplads på at kritisere regeringen. Det er lidt ærgerligt, for jeg synes, at du fortjener et ordentligt svar på dit brev med konkrete løsninger.

Der er ingen tvivl om, at der trækkes store veksler på sygehusvæsenet i disse år. Blandt andet på grund af det stigende antal ældre, som naturligt nok medfører et øget pres på sygehusene og dermed også på læger, sygeplejersker og andet sundhedsfagligt personale. At vi bliver ældre og ældre, er naturligvis glædeligt, men det bevirker jo desværre samtidig, at der kommer flere behandlingskrævende skavanker, da det jo er en naturlig følge af højere alder.

Venstre og regeringen er fuldt ud opmærksomme på problemerne i sundhedsvæsenet, og siden sidste folketingsvalg er sundhedsvæsenet da også blevet løftet med over seks milliarder kroner. Imidlertid er det jo i det daglige regionerne, der prioriterer på området og dermed også står med ansvaret.

Dine beretninger indikerer for mig, at den nuværende organisering ikke fungerer optimalt. Det er også en af grundene til, at regeringen for nylig har præsenteret en sundhedsaftale, hvor vi vil nedlægge regionerne og til gengæld rykke beslutningerne tættere på borgerne. Vi vil finde flere ressourcer til flere varme hænder og ønsker bl.a. at uddanne 2.000 flere sygeplejersker samt flere læger over de kommende år.

Jeg er nemlig fuldstændig enig med dig i, at der er rigelig plads til forbedring. At nogle i dag løber for hurtigt og har for travlt.

Vi ønsker blandt andet at rykke meget af sundhedsvæsenet tættere på borgerne ved at oprette op til 35 lokale sundhedshuse, som kan tage sig af nogle af de mindre specialiserede behandlinger, så de større sygehuse til gengæld får bedre tid til at tage sig af de patienter, der har behov for en mere specialiseret behandling.

Det er meget vigtigt for mig at sige, at der selvfølgelig ikke skal spares i sundhedsvæsenet. Det er der ikke blevet, mens Venstre har været ved roret, og det bliver der heller ikke i fremtiden. Tværtimod! Vi har tilført sundhedsvæsenet milliarder siden sidste valg, ventelisterne på operationer er blevet halveret siden 2001, og vi har styrket de patientrettigheder, som Socialdemokratiet forringede, da de var i regering. Nu er vi klar til at tage næste skridt, hvor vi vil sikre os, at vi i fremtiden har en handlekraftig ledelse i vores sundhedsvæsen, som tager ansvar. I Venstre ønsker vi at fortsætte med at udvikle sundhedsvæsenet. Vi må aldrig stille os tilfredse. Vi skal handle og se fremad og geare vores sundhedsvæsen til at modstå det pres, der venter i fremtiden.

Så, kære Helle Bonde. Jeg forstår godt dine frustrationer. Vi er i fuld gang med at styrke sundhedsvæsenet med flere ressourcer, mere tid til omsorg og pleje og bedre kvalitet i udstyr og behandling. Vi har for nylig lavet en sundhedsaftale sammen med de andre partier i blå blok, og du har mit ord på, at de mange fremskridt, som aftalen indeholder, også rent faktisk vil blive til noget efter et valg, hvis det står til mig.

Britt Bager. Pressefoto
Annonce
AGF For abonnenter

Særligt område til AGFs stemningsfans, 'kvindemad' og storskærm i fanzone: Her er 11 ting, det nye stadion kommer til at indeholde

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sara Slott bliver en del af Sportens Hall of Fame

Aarhus For abonnenter

Er der åbnet en 'stikker-linje' i ældreplejen? Vred rådmand kalder ny klagemulighed for udansk

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

Aarhus

Fødevarekontrollen kom tilbage efter flere måneder: Bananfluerne svirrede stadig rundt i køkkenet

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Debat

Danmark skal ud af EU: Nu samles vi til kamp for en ny afstemning

Alarm 112

26-årig mand dømt for voldtægt: Sendte nøgenbilleder af offer til flere venner

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Alarm 112

Serieindbrudstyv hærger et større område: Politiet har modtaget 40 anmeldelser om indbrud i biler i denne uge

Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Aarhus

Emma og Emilie føler sig glemt af skole og regering: Hvornår begynder I at tage vores uddannelse lige så seriøst, som vi selv gør?

Annonce