Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Svindel i det offentlige skal stoppes

Danmark er et samfund, hvor vi har tillid til hinanden. Vi stiller uden videre en bod ud til vejen med kartofler eller æg i den tro, at de forbipasserende betaler for deres varer. Det gør vi, fordi vi stoler på hinanden (...). På samme måde regner vi heller ikke med, at ansatte i det offentlige overfører millionbeløb til sig selv. Den tillid skal vi have genoprettet

Annonce

Det seneste år har vi været ramt af en række spektakulære svindel-sager. Britta Nielsen lænsede de offentlige kasser for over 100 millioner kroner, og senest er det kommet frem, at noget tilsvarende er sket i forsvaret, dog indtil videre for et mindre beløb. Sagerne viser, at kontrollen ikke har været god nok, eller måske mere præcis så er det de forkerte, som er blevet udsat for kontrol.

Det vil Venstre nu gøre noget ved. Vi skal lære af fortidens fejl, således at den slags sager ikke opstår i fremtiden. Venstre foreslår derfor, at Rigsrevisionen laver en gennemgang af alle relevante ministerier og styrelser, hvor der ikke er den tilstrækkelige funktionsadskillelse og kontrol med folk, der har adgang til udbetaling af penge. Hvis der findes uhensigtsmæssige procedurer, så skal de ændres, således at vi undgår flere sager som sagen i Socialstyrelsen og nu den i Forsvarets Ejendomsstyrelse.

Det skylder vi de mange offentligt ansatte, som hver dag går på arbejde og løser deres opgaver med dygtighed og ærlighed. Deres arbejde og omdømme skal ikke ødelægges af nogle få brodne kar, som har suget til sig af skatteydernes surt tjente penge.

Danmark er et samfund, hvor vi har tillid til hinanden. Vi stiller uden videre en bod ud til vejen med kartofler eller æg i den tro, at de forbipasserende betaler for deres varer. Det gør vi, fordi vi stoler på hinanden, og det er måske en af de allerbedste ting ved Danmark. På samme måde regner vi heller ikke med, at ansatte i det offentlige overfører millionbeløb til sig selv. Den tillid skal vi have genoprettet.

Det er ekstremt vigtigt, og derfor bør statsministeren sætte sig i spidsen for det arbejde ved at indkalde Folketingets partier til forhandlinger. Venstre vil i hvert fald gerne bakke op om statsministeren på det her punkt. Opgaven er ganske enkelt for vigtig til, at der må gå politik i det.

Vi bør alle kunne blive enige om, at der nu skal sættes ind, således at der ikke fremover bliver svindlet med offentlige midler. Det kan tilliden mellem borgerne og staten ganske enkelt ikke holde til.

Michael Aastrup Jensen (V), medlem af Folketinget, Randers. Foto: Steen Brogaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce