Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Tåbelig EU-regel skader dyrevelfærden

En gang imellem må man tage sig til hovedet over de tåbelige og bureaukratiske regler, som de får udtænkt nede i EU-kontorerne i Bruxelles.

Seneste eksempel er en EU-regel, der nu har fået Fødevarestyrelsen til at ændre reglerne for danske landmænd, så de ikke længere må aflive deres dyr på marken.

Jeg har blandt andet læst om en landmand, som har skovkvæg i Mols Bjerge, og som indtil regelændringen selv kunne skyde sine dyr på marken, inden de skulle til slagtning. For dyr, som har været vant til at gå for sig selv i naturen, er det langt mere skånsomt end at skulle igennem en stressende indfangning og transport til slagteriet.

Dyrenes Beskyttelse og forskere ved Institut for Husdyrvidenskab har kritiseret regelændringen.

Naturligvis skal vi have strikse regler, så vi sikrer ordentlig dyrevelfærd i forbindelse med både dyretransporter og slagtning – også på EU-niveau. Det siger sig selv. Men vi skal altså bevare den sunde fornuft.

Det kan også blive for virkelighedsfjernt. Virkeligheden hos en kvægavler i Jylland kan altså se meget anderledes ud end virkeligheden set fra et skrivebord i Bruxelles.

Lise Bech (DF), medlem af Folketinget. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Genlæs livebloggen: Et enkelt mål var nok til tre point - AGF sejrer hjemme mod OB

Annonce