Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Tåbelig EU-regel skader dyrevelfærden

En gang imellem må man tage sig til hovedet over de tåbelige og bureaukratiske regler, som de får udtænkt nede i EU-kontorerne i Bruxelles.

Seneste eksempel er en EU-regel, der nu har fået Fødevarestyrelsen til at ændre reglerne for danske landmænd, så de ikke længere må aflive deres dyr på marken.

Jeg har blandt andet læst om en landmand, som har skovkvæg i Mols Bjerge, og som indtil regelændringen selv kunne skyde sine dyr på marken, inden de skulle til slagtning. For dyr, som har været vant til at gå for sig selv i naturen, er det langt mere skånsomt end at skulle igennem en stressende indfangning og transport til slagteriet.

Dyrenes Beskyttelse og forskere ved Institut for Husdyrvidenskab har kritiseret regelændringen.

Naturligvis skal vi have strikse regler, så vi sikrer ordentlig dyrevelfærd i forbindelse med både dyretransporter og slagtning – også på EU-niveau. Det siger sig selv. Men vi skal altså bevare den sunde fornuft.

Det kan også blive for virkelighedsfjernt. Virkeligheden hos en kvægavler i Jylland kan altså se meget anderledes ud end virkeligheden set fra et skrivebord i Bruxelles.

Annonce
Lise Bech (DF), medlem af Folketinget. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Ingen skal være ensomme

”Ensomhed. Det er en følelse, som rammer mange. Det gælder ikke alene socialt udsatte, det gælder ældre mennesker, som ser deres ægtefælle og deres jævnaldrende falde fra – hvor blev de af, alle de, der fyldte hverdagen? Men det kan ligeså vel gælde børn og ganske unge mennesker. Hvem vil lege med mig? Hvem har jeg at snakke med? Ikke bare på Facebook, men rigtigt: ansigt til ansigt under fire øjne med en jævnaldrende eller med en, der er ældre, og som man kan betro sig til. En at dele sine tanker med. Vi har brug for at tale sammen, også om ensomheden. Vi har brug for hinanden. Vi har brug for at få bekræftet, at vi betyder noget.” Sådan sagde vores kloge dronning blandt andet i sin nytårstale. Og som sædvanligt har majestæten ret: Ingen skal være ensomme. Men ensomheden er opstået i takt med at tidsånden, hvor samfundet har udviklet sig til, at vi alle er vores egen lykkes smed. Vi er omringet af en syg mig-mig-mig-kultur, hvor de stærkeste med lethed overlever på første klasse, mens de lidt svagere fuldstændig kynisk efterlades på perronen, når eksprestoget buldrer afsted. Aldrig har der i Statstidende været så mange efterlysninger af pårørende til en ensom afdød, og det sker oftere og oftere, at man hører om en person, der er fundet død i sin lejlighed – en måned efter døden indtrådte. Og ikke så sjældent er det en besøgsven, der finder afdøde. En besøgsven – smag lige på ordet! Jamen, hvad er det for en uorden? Hvorfor kan vi i et lille land som Danmark ikke tage os bedre af hinanden? Vi skal huske kontakten til familiemedlemmer, til gamle venner, til naboerne og til dem vi møder på vores vej. Glem nu for pokker den dér med, at vi vil ikke blande os – vi skal netop blande os, være nysgerrige, vise interesse og omsorg – ja, kort sagt: gøre noget!

Aarhus

Over for rødt, venstre om helleanlæg og med narko i blodet: Politiet i natlig biljagt gennem det sydlige Aarhus

Annonce