Annonce
Debat

Læserbrev: Tørklædet som symbol

Jette Skive. Foto: Axel Schütt

Uddannelseskonsulent Hanne Bjerre (HB) bekymrer sig 1. februar (i et læserbrev, red.) om Dansk Folkepartis forslag i Folketinget om et tørklædeforbud.

Jeg sætter stor pris på, at personalet ytrer sig om emner, der vedrører arbejdspladsen. Dog så jeg gerne, at HB havde taget sig tiden til at sætte sig ind i, hvad jeg rent faktisk mener om tørklæder, inden hun antager, at jeg er i gang med at skræmme kommende eller nuværende medarbejdere væk fra afdelingen.

Min holdning er, at religion er en privat sag, som man ikke skal pådutte andre. Så medarbejdere skal i arbejdstiden ikke være omvandrende reklamesøjler for religioner. Og så er spørgsmålet selvfølgelig: Hvornår er noget reklame, og hvornår er det almindelig uanstødelig påklædning. Der er altid en grænse, vi skal kunne diskutere. For mig er tørklædet mere et kulturelt end et religiøst symbol.

Som lovgivningen er i dag, er der intet til hinder for, at medarbejdere bruger tørklæder, så længe deres påklædning lever op til de hygiejniske standarder, vi har. Jeg forbyder heller ikke tørklæder, så længe det ikke er forbudt.

Vi har rigtig mange dygtige folk fra flere nationaliteter, og det er dejligt med kvalificerede medarbejdere, der er dedikerede til ældreplejen. Det vigtigste er, at man taler og skriver et helt normalt dansk, så medarbejdere og ældre borgere kan kommunikere sammen. Det er den virkelighed, vi har, og den virkelighed, som både ledere, medarbejdere og jeg arbejder efter. Hvis Folketinget vedtager andre regler, vil vi naturligvis rette ind efter dem til den tid.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce