Annonce
Debat

Læserbrev: Tag Letbanen til skov og strand ved Den Permanente

Sebastian Jonshøj, formand for DN i Aarhus. Privatfoto
Annonce

Når letbanen i en forhåbentlig ikke alt for fjern fremtid får lov at genåbne strækningen mod Grenaa, så kunne det første stop udenfor bymidten helt oplagt blive ved Den Permanente, nedenfor Riis Skov. Der findes allerede i dag et trinbræt, der blot trænger til en mindre ansigtsløftning, og passagererne står faktisk netop nu derude og venter utålmodigt på at komme hjem efter en lang sommerdag ved vandet.

På samme måde vil de næsten 10.000 vikinger i landets største vinterbadeklub bidrage til at sikre kundegrundlaget i de mørke og kolde vintermåneder. Ja, selv et festligt besøg på Sjette Frederiks Kro kunne blive så meget nemmere - og måske ligefrem endnu hyggeligere - hvis man i fremtiden ikke behøvede at bekymre sig om, hvem der skal tage plads bag rattet, når det sidste glas vin er drukket. Og vejen fra banegården til vandrehjemmet i skoven ville for den lette rejsende blive både smukkere og nemmere end i dag, på samme måde som en spontan skovtur pludselig ikke ville være længere væk end 10 minutters kørsel fra centrum.

Og endelig vil et letbane-stop kunne medvirke til at afhjælpe det trafik- og parkeringskaos, der skæmmer Salonvejen og naturoplevelsen i øvrigt, når skov og strand virkelig besøges.

Der er med andre ord et hav af gode argumenter for en etablering af et letbane-stoppested i Riis Skov ved Den Permanente, og Danmarks Naturfredningsforening i Aarhus bakker op om dem alle sammen. Hvis vi virkelig vil den kollektive transport, så giver det god mening også at understøtte århusianernes adgang til et meningsfuldt fritidsliv og ikke bare hjælpe dem frem og tilbage til det daglige arbejde.

Det vil være en økonomisk ubetydelig, men meget velanbragt investering i vores lokale velfærd, som vil gavne på tværs af interesser og samfundsgrupper og fremme borgernes rekreative udfoldelsesmuligheder ved skov og strand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Annonce