Annonce
Debat

Læserbrev: Tak til Bünyamin Simsek

Jeg læser i avisen 16. november med stor glæde rådmand Bünyamin Simseks svar på kritik af et borgermøde med meget lav kvalitet, hvor han fremhæver vigtigheden af at inddrage borgerne i planprocessen så tidligt som muligt. Det var en god nyhed.I Viby oplevede 110 borgere i august i år et tilsvarende borgermøde om et planlagt nybyggeri, et møde, der var af rystende dårlig kvalitet. Embedsmændene var dårligt forberedte, men det værste var, at de fremmødte borgere kort og kontant fik at vide, at der helt klart var plads til en fordobling af trafikken i området - at den massive jordforurening ikke var et problem - at planlægningsprocessen havde varet så længe, at nu skulle den bare afsluttes - at der derfor kun var plads til marginale ændringer i det planlagte byggeri - og at forvaltningen i øvrigt havde mistet både visionerne og gejsten.

Tilbage sad en måbende - og meget vred - forsamling.

Den efterfølgende underskriftsindsamling m.m. i kvarteret viste med al tydelighed, at borgernes tillid til kommunen/politikerne kan ligge på et meget lille sted. "De hører ikke på os", var et almindeligt udsagn.

Det er en udvikling, der er ekstremt farlig for demokratiet - det demokrati, vi så gerne praler af. I Aarhus kan man til tider få fornemmelsen af, at vi nærmere har enevælde - men nu nærmer vi os så da i det mindste oplyst enevælde. Det skal Bünyamin Simsek have tak for.

Og så vil beboerne omkring det planlagte byggeri på Bjørnholms Allé i øvrigt gerne have, at deres indvendinger og kommentarer tages seriøst af kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Genåbning af idrætshøjskole er problematisk: Nye krav ville have givet grund til overvejelse

Annonce