Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Tak til chauffører og passagerer

Annonce

Som grøn transportminister bør halvtomme busser og tog aldrig være et mål. Tværtimod. Men i disse dage er det målet for mig.

Coronavirussen betyder, at vi skal holde afstand til hinanden og så vidt muligt undgå offentlig transport. Det budskab har danskerne i den grad taget til sig. Det er med andre ord en tom succeshistorie, vi oplever, og det er jeg glad for.

Der står kun få og venter ved stoppestederne. Hvis overhovedet nogen. Og vender buschaufføren hovedet, vil han se, at der kun sidder få mennesker på sæderne bag ham. Og de sidder der af en årsag. Det er mennesker, der udfylder en vigtig samfundsmæssig funktion. Det er sygeplejersken på vej på vagt. Sosu-assistenten, der er på vej til det lokale plejecenter. Ellerbutiksassistenten, der skal på job i supermarkedet.

Alle de mennesker, der sidder på sæderne i bussen eller toget, skal vi sende en stor og varm tak. Deres hjælp er uundværlig. Men vi skal også sende en tak til chaufføren eller lokomotivføreren, der bringer dem til og fra deres arbejde. Her er opgaven lige så vigtig. For selvom det er ganske få – op til 90 procent færre – der bruger den kollektive transport for tiden, så skal den stadig fungere for de mennesker, der har brug for at komme til og fra arbejde.

Sidst, men ikke mindst, vil jeg også sende en stor og sjælden tak til de mange passagerer, der ikke længere benytter den kollektive trafik. I gør det af hensyn til chaufførerne og dem, der virkelig har brug for at tage bussen, toget, letbanen eller metroen, når de skal på arbejde, så de ikke bliver udsat for unødig smitterisiko. Aldrig har jeg været så glad for, at så mange fravælger den kollektive trafik!

Nogle benytter selvfølgelig også deres egen bil. Og på vejene er der i disse hjemmearbejdende tider også god plads. Men vare- og lastbilerne kan vi heldigvis stadig se. Det er gode nyheder. For når lastbilerne stadig er på vejene, betyder det også, at der stadig bliver bragt varer ud på hylderne i de danske supermarkeder. Derfor skal vi også huske at sende en tak til chaufførerne, der står for den opgave.

Vi står midt i en underlig tid. Meget er vendt rundt og anderledes, end vi kender det. Men når vi er på den anden side af coronavirussen, skal vi huske, at vi stod sammen som samfund, og at mange udførte nogle vigtige opgaver for os. Hele transportsektoren skal have ros for deres ageren.Tak dem nu, og gør det, når bussen igen er fuld.

Benny Engelbrecht
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Muligt gennembrud i sag om skuddræbt rapper: To sigtede mænd frygter for deres liv

Aarhus

Ekspert om corona-bølgen i Aarhus: - Overraskende, kraftfuld og meget pludselig

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Annonce