Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Tak til rådmanden i frikadelle-sagen

Tak, rådmand Jette Skive. Tak, fordi du tager ansvar for de gamle i Aarhus Kommune, hvis interesser du på en god måde varetager. Og tak, fordi du taler imod en kødreduktion på kommunens plejehjem.

De gamle og svageste beboere i Aarhus skal skære ned på forbruget af kød på grund af klimabelastningen. Kødforbruget på byens plejehjem skal reduceres, hvis det står til venstrefløjen og de konservative. Man tror det næppe. De absolut svageste, der stort set intet forbrug har og dermed ikke belaster klimaet i væsentlig grad bortset fra, at de spiser det kød, der serveres på plejehjemmene til ganske almindelige danske retter.

Borgmester Jacob Bundsgaard viser sit manglende sociale sindelag ved at starte med, at de svageste skal udvise mådehold, mens han selv flyver til folkemøde sammen med øvrige magistratsmedlemmer. En udflugtstur, som overhovedet intet afkaster i forhold til Aarhus' interesser, men som til gengæld belaster miljøet.

Hans dømmekraft har tillige vist sig at være ringe. Når der tales om forurening fra havnen, der kan mindskes betragteligt, hvis havnen etablerer et elanlæg, der kan benyttes af de ankomne skibe, så udtaler han, hvis Aarhus Havn skal lave et landstrømsanlæg til 33 millioner kroner, skal havnen have offentlig støtte. Selv om havnen sidste år havde et overskud på 72 millioner kroner!

Når man ser, hvordan borgmesteren og andre yngre politikere gebærder sig i hverdagen, kan forslaget om kødreduktion ikke undre. Men det kan undre, at en ældre politiker som Lone Hindø begynder at træde i spinatbedet i forhold til Jette Skive. Hindø udtaler til Stiften, at Skive har misforstået forslaget, og at ingen ældre imod deres vilje skal undvære frikadeller og spise vegetarisk. Og føjer til: "Jeg tænker, at der bliver valgmulighed for at få en frikadelle eller karbonade, som tilbehør til en grøn menu".

Enten lyver Hindø, eller også ved hun intet om forholdene på plejehjem. Tror Hindø virkelig, at de gamle kan bede om en frikadelle i stedet for en vegetarret, som serveres på hele plejehjemmet? Selv om de gamle betaler meget for et plejehjemsophold, er det ikke hotellignende forhold, de bydes. Tværtimod, Hindø.

Venstrefløjen og de konservative burde skamme sig over forslaget. Og en tak sendes til modstanderne, Jette Skive og partiet Venstre.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce