Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Tanker om normeringer oven på borgermøde

Lørdag 27. april var Skanderborg Byråd inviteret til debatmøde om normeringer i kommunens dagtilbud. Jeg takker for invitationen og for et godt arrangement.

Jeg vil gerne endnu en gang slå fast, at jeg er varm tilhænger af at løfte børne- og skoleområde og herunder se på, hvordan vi kan sikre endnu bedre vilkår for vores børn. Men jeg er ikke tilhænger af minimumsnormeringer. Jeg mener fortsat, det bør være kommunens opgave at prioritere mellem de forskellige serviceområder. At lade Christiansborg diktere serviceniveauet på daginstitutionsområdet vil udhule det kommunale selvstyre. I Det Konservative Folkeparti mener vi, de borgernære beslutninger skal tages så tæt på borgerne som muligt.

Hvad angår kvaliteten i vores daginstitutioner og antallet af voksne pr. barn har det gennem længere tid føget gennem luften med normeringstal. Der er mange forskellige måder at opgøre normeringerne på, og hvorledes de ansatte bruger deres tid. Nogle giver rimeligt pæne billeder, og Skanderborg ligger faktisk ganske pænt – mens andre giver nogle langt mere kritisable.

Spørgsmålet er, hvad der er mest korrekt.

Jeg mener, vi først og fremmest skal fokusere på at skabe gode institutioner og sikre trygge rammer, der giver børn og forældre glæde og tryghed i hverdagen. Kræver det flere ansatte, medvirker jeg gerne til at løfte området i budgetforhandlingerne. Og så skal vi sikre os, at pædagogerne faktisk bruger deres tid sammen med børnene. Tal peger på, at personalet nogle steder bruger en femtedel af sin arbejdstid på andet end børnene. Rapporten "Der er mindre tid til børnene" viste endda, at de ansatte i daginstitutioner bruger op mod halvdelen af deres tid på andre opgaver.

Sidst, men ikke mindst, vil jeg opfordre alle forældre i kommunen til at overveje en ekstra gang, hvor de sætter deres kryds ved næste kommunalvalg.

I mere end ti år har venstrefløjspartierne stået i spidsen for kommunen. Det er som bekendt ved budgetforhandlingerne, at vi foretager prioriteringerne mellem de forskellige områder. Ved budgetforhandlingerne opleves det ofte, at flertalsgruppen – dvs. venstrefløjspartierne – på forhånd har klappet langt det meste af inden, der indledes realforhandlinger med den borgerlige fløj.

Så hermed en opfordring: Ønsker man reelle forandringer på børneområdet, kunne man overveje at sætte sit kryds et andet sted. Det kunne være ved mit parti, hvor vi længe har lagt vægt på at sikre flere midler til kernevelfærdsområderne. Overskuddet til dette ønsker vi bl.a. at finde ved øget konkurrenceudsættelse og udlicitering af tekniske opgaver og brug af private leverandører.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Flere føler sig til grin: Inge og Birgit er begge indkaldt til 'forundersøgelser' - i år 2027

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Lakserytteren tog en pause fra 'Vild med dans': Hyggede med sine fans i Salling

Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

AGF

Forsvarsspiller imponerede i offensiven i pokalkamp: Er det Oliver Lund, der i fremtiden skal skabe målene i AGF?

Debat

Forbitrelse i Stavtrup: Det ville klæde byrådet at leve op til sine egne idealer

Sport

Bakken Bears åbnede ligaen mod sidste sæsons finalister: Kulissen gjorde en verden til forskel

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Debat

Pigerne fra 5. er kede af det: Thomas Medom, hvorfor tager du vores klub?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Annonce