Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Tankevækkende plan for nyt stadionprojekt

Det er tankevækkende, at man prøver at bilde folk ind, at hvis man kan sælger de grønne områder omkring væddeløbsbanen i Aarhus til boligbyggeri, kan man bygge et nyt fodboldstation gratis. Langt værre er, hvis man også kan bilde byrådspolitikere i Aarhus Byråd det ind.

Jeg læser i dagspressen, at det er man godt på vej til. Lad mig slå en ting helt fast, så det ikke kan misforstås: Intet er gratis, ej heller et nyt station, der er jeg fuldstændig enig med Peter Sporleder fra Venstre. De Radikale og Socialdemokratiet afviser ikke, at der kan bebygges på de grønne områder. Man vil have en økonomisk vurdering af dette projekt. Det er unødvendigt, for uanset hvad man kommer frem til, bliver det aldrig gratis at bygge et nyt stadion, eller folkepark, som man nu så smukt siger.

Man kan heller ikke støtte et børsnoteret selskab med god samvittighed, som AGF er, fra kommunens side, det er ganske urimeligt.

De, der vil have et nyt station, må til lommerne, eller selv komme med en finansiering, og så kan kommunen være behjælpelig med at finde en passende placering og eventuelt lægge grund/jord til, hvis også kommunen kan få noget positivt ud af det, og det tror jeg godt, kan lade sig gøre. Man kunne spekulere i, hvis der er behov for et ny station og andre sportsfaciliteter, at lægge det ud til motorvejen, så har man også mulighed for at få de nødvendige parkeringspladser til et sådant anlæg. At begynde at anlægge nye sportsfaciliteter inde midt i byen, hvor der er begrænsede parkeringsmuligheder i forvejen, uanset om man kalder det en folkepark eller ej, når samtidig man vil fjerne nogle af de p-pladser, man har i forvejen, er jo ren galmandsværk.

Flyt et nyt sportsanlæg ud til motorvejen, hvor der er plads, også til udvidelser efter behov. Og bliver det dyrere? Det tror jeg ikke, når man samtidig tænker det ind, at man bevarer det, man har i forvejen, hvor der stadig kan udøves atletik og spilles fodbold. Vi skal huske på, at der er mere end en fodboldklub i Aarhus. Vi skal selvfølgelig bakke op om byens hold, lige pt. Men vi skal også tænke på andre sportsgrene og andre fodboldklubber her i byen.

På stormødet 13. marts på væddeløbsbanen gav mange af de 400-500 mennesker udtryk for, at de grønne områder skal bevares sammen med væddeløbsbanen, og at man skal tænke i andre retninger. Det er hermed gjort med forslaget at flytte det hele ud til motorvejen.

Man skal huske på som byrådspolitiker ikke lade sig forføre af marketingfolk og projektudviklere, som ikke spiller fodbold, men spiller på vores følelser.

Hvor har vi De Radikale og Socialdemokratiet, når vi taler om grønne oaser og grønne områder i Aarhus, er det kun tom snak? Ja, det er det åbenbart i dette her tilfælde.

Annonce
Knud N. Mathiesen byrådsmedlem for DF. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce