Annonce
Debat

Læserbrev: Tilbagerul kontanthjælpsloftet, og løft kontanthjælpen

I disse dage er der rigtige mange hjælpeorganisationer såsom Mødrehjælpen, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær og Kirkens Korshær, der giver julehjælp til alle de familier/enlige forældre, som ikke har råd til at holde jul. Og desværre er der en stigning i ansøgninger om at få julehjælp. Det har givet problemer hos Frelsens Hær, for de ikke kan følge med, og der er mange af de trængende, som må undvære julehjælp.

Generalsekretær i Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem udtaler til 3F's fagblad på dets hjemmeside den 9. december, at de, der er ramt af kontanthjælpsloftet, er virkelig fattige. Det er oftest dem, der ender i bunden af formueskalaen i Danmark, så derfor hjælper de rigtig mange fra den gruppe. Yderligere har Dansk Folkehjælp lavet en undersøgelse, hvor en tredjedel af de godt 15.200, der har søgt julehjælp, er ramt af kontanthjælpsloftet. Vi har også læst i flere medier, at der har været en stigning af fattige børn på 12.000 fra år 2016 til år 2017.

Flertallet af folketingspolitikerne har været ud at sige, at der ikke er fattige mennesker i Danmark, så er det jeg spørger. Hvordan kan det så være, at der er stigning af fattige børn? Hvordan kan det være, at der er stor stigning efter julehjælp - især efter at kontanthjælpsloftet kom til? Samt hvordan kan det være, at der bliver flere og flere hjemløse i Danmark og især af unge danskere?

Det kan godt være, at der er kommet 500-600 mennesker i arbejde, efter at kontanthjælpsloftet er trådt i kraft, men det er slet ikke noget at regne med, i forhold til hvor stor stigning i efterspørgslen af julehjælp alle hjælpeorganisationerne oplever. Og som Dansk Folkehjælp har undersøgt, så er en tredjedel af de godt 15.200, som har søgt julehjælp, ramt af kontanthjælpsloftet.

Så til politikere fra Socialdemokratiet til Dansk Folkeparti: Kontanthjælpen hjælper ikke meget - og kontanthjælpsloftet er slet IKKE til gavn for mennesker. Det har vi jo tydeligt bevis på. Tilbagerul kontanthjælpsloftet, og løft kontanthjælpen!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Ligaens eneste sjællandske hold kommer på besøg: Århus er storfavoritter

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce