x
Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Tillad først salg af fyrværkeri fra 27. december

Jeg har intet imod fyrværkeri 31. december. Men her, hvor jeg bor, skal jeg leve med uafladeligt fyrværkeri fra 15. december og helt frem til en uge ind i januar. Det er det, der er det egentlige problem.

Nu er det hele jo overstået, så skal vi nu høre om det igen? Ja, alene af den grund, at det er nu, beslutningerne om næste års nytårsfyrværkeri og problemer skal løses.

Jeg har intet imod fyrværkeri 31. december. Men her, hvor jeg bor, skal jeg leve med uafladeligt fyrværkeri fra 15. december og helt frem til en uge ind i januar. Det er det, der er det egentlige problem.

Jeg har en hund, som er panisk angst for fyrværkeri - så slemt, at den er parat til at gøre skade på sig selv for at flygte (sidste år brækkede den benet ved flugt). Jeg medicinerer hunden nytårsaften, så der er nogenlunde ro, men fra 15. december? Vi oplevede juleaften under en højtidelig middag, at et kvaj i nabolaget lige havde et batteri, der skulle afsendes. Så var julefreden forbi for vores vedkommende i en times tid.

Når man kun må skyde af efter 27. december, hvorfor så overhovedet sælge det fra 15. december? Hvorfor overhovedet tillade TV-reklamer?

Så mit forslag er enkelt: Tillad først salg af fyrværkeri fra 27. december. Forbyd TV-reklamer om fyrværkeri. Betragt fyrværkeri under samme paragraf som våbenloven fra 1. januar til 27. december (det er jo mindst lige så farligt som knive etc.). Altså er det strafbart overhovedet at være i besiddelse af fyrværkeri i perioden efter nytår og frem til 27. december.

Har man så en lejlighed, hvor man ønsker fyrværkeri, må man alliere sig med professionelle og i øvrigt sørge for de nødvendige tilladelser.

Lad 2019 være det sidste år, hvor vi har set tosser og ansvarsløse med frit slag tyrannisere gader, uskyldige forbipasserende og hunde.

Hvor svært kan det være?

Illustration: Jens Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce