Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Trinbræt i Laurbjerg - der er ingen tid at spilde

I Venstre mener vi ikke, at der er grundlæggende forskel på en rampe til E45 og et trinbræt, idet begge investeringer forventes at give et fornuftigt afkast til kommunen.

Venstre ønsker at investere i vækst og udvikling overalt i Favrskov Kommune. Derfor var både Venstre og det øvrige byråd fulde af begejstring, da en forligskreds på Christiansborg ville finansiere etablering af et trinbræt i Laurbjerg. Fra forskningen ved vi, at et sådant initiativ er den væsentligste vækstgenerator for en by som Laurbjerg. Byrådet bevilligede i den sammenhæng uden tøven 5,5 millioner kroner til en parkeringsplads ved stationen.

Beslutningen fra Christiansborg faldt helt i tråd med det, som vi tværpolitisk har kæmpet for. Området har i høj grad behov for nye børnefamilier, hvis den nybyggede børnehave og SFO og den renoverede skole skal overleve. På ti år har vi nemlig set en halvering af elevtallet på skolen.

Skuffelsen var derfor tilsvarende stor, da beslutningen fra Christiansborg blev annulleret af regeringen og dens røde støttepartier. Ganske mange familier har i det seneste år netop bosat sig i Laurbjerg og omegn på grund af udsigten til at kunne transportere sig med tog til arbejde. Både politisk og administrativt er der brugt store ressourcer på denne sag, og Venstre er ikke parate til at lade et lokalsamfund lukke og slukke på grund af en forkert beslutning på Christiansborg.

Staten burde betale et sådant anlæg, men det scenarie er tydeligvis udelukket, og den eneste mulighed for etablering af trinbrættet er en kommunal finansiering. Vi foreslår derfor et billigere projekt i Laurbjerg, hvor den kommunale ekstrabevilling ikke forventes at overstige 10 millioner kroner.

Et enigt byråd har tidligere på året bakket op om et andet infrastrukturprojekt, der også burde være finansieret af staten, nemlig en rampe til E45, og det har heldigvis ikke givet anledning til debat. I Venstre mener vi ikke, at der er grundlæggende forskel på en rampe til E45 og et trinbræt, idet begge investeringer forventes at give et fornuftigt afkast til kommunen.

Borgmesteren vil nu indkalde gruppeformændene i byrådet til møde om, hvordan vi kommer videre med trinbrættet. Vi vil i Venstre gøre vores til, at det fortsatte samarbejde om at få etableret trinbrættet bliver konstruktivt og handlingsorienteret. Der er ingen tid at spilde.

Birgit Liin. Foto: Preben Breinholt
Annonce
Aarhus For abonnenter

Nu skal fisk tjekkes for gift fra brandskole i Aarhus: - Det er et forbandet farligt stof, så vi går med livrem og seler

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Alarm 112

Politiet tvunget til at påkøre 'førerløs' bil: Kørte over for rødt to gange og ignorerede politiets blink

Alarm 112

Giv plads: Ambulance kører med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Forsker: Sygeplejerskers opsigelser kan blive kendt ugyldige

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Debat

Det er meget glædeligt, at der i den kommende kommunalbestyrelse er så mange, der er imod forbindelsen - jeg håber, I vil sige det så højt, at det kan høres på Christiansborg

Aarhus

Søstrene Grene udvider og optimerer butik i Bruuns Galleri: Se den nye indretning her

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Aarhus

Galt eller genialt? To politikere vil lægge tag på Aarhus Syd Motorvejen

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Annonce