Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Tryghed for voldsramte kvinder og børn kræver lidt ekstra

Aarhus Kvinde-Krisecenter har alvorligt brug for mere personale, især i weekenderne, hvor ansatte er alene på arbejde. Et stigende antal kvinder og børn søger hjælp på centret, med stigende arbejdspres til følge. Derfor foreslår Enhedslisten til budgetforhandlingerne i Aarhus, at der afsættes en halv million kroner årligt til personale 10 timer ekstra om ugen på krisecentret.

Centret har otte faste medarbejdere. De arbejder hverdage og desuden i weekender, hvor der kun er én på arbejde. Desuden er der to medarbejdere, som i hverdagene tager sig af børnene. Der er i gennemsnit 14 kvinder og 20 børn på krisecentret.

Kvinderne har været udsat for vold, når de kommer til centret. Volden kan være fysisk, psykisk, seksuel eller trusler om vold. Børnene har også oplevet vold, enten mod dem selv eller deres mor. Derfor er det afgørende vigtigt, at der er personale nok til, at disse kvinder kan blive godt modtaget, så de oplever centret som et godt og trygt sted at være. Det gælder også i weekenderne, hvor der er brug for personale, som kan hjælpe med omsorg og aktiviteter for børnene.

Enhedslistens forslag om en halv million kroner vil i realiteten blive billigere, da staten refunderer 50 procent af udgifterne. Desuden bruger omegnskommuner 43 procent af pladserne, hvilket de betaler for. Så den reelle udgift bliver måske så lille som 70.000 kroner om året, vurderer socialforvaltningen.

I Enhedslisten mener vi, at det skal vi da have råd til.

Annonce
Lone Norlander (EL), byrådsmedlem i Aarhus. Foto: Aarhus Kommune
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce