Annonce
Debat

Læserbrev: Udtalelse om regeringens ghetto-pakke

nedrivning almennyttig boliger ghettoplan ghetto bundsgaard nex

Beboere forsamlet til afdelingsmøde i afd. 110/Åbyhøjgård bakker op om BL (Danmarks Almene Boliger, red.) og mange andre boligorganisationers skarpe kritik af regeringens ghetto-forslag. Herunder også den kritik, som kom til udtryk efter repræsentantskabsmødet i AL2BOLIG den 7. juni.

Vi kan ikke acceptere planens stive 40-procents-regel, som kræver nedrivning eller salg af almene boliger i områder, der har stået på ghettolisten i mere end fire år. Konkret kan det i AL2BOLIG ramme Langkærparken, som netop har gennemgået en omfattende renovering.

Vi tager også afstand fra Aarhus Kommunes plan om nedrivning af 1000 gode boliger. Og vi bakker op om Brabrand Boligforenings (BBF) kritik af, at beslutningen er taget uden dialog med både forening og beboere. Det gør vi både i solidaritet med BBF, men også, fordi det er meget utrygt, hvad der kan ske med andre boligforeninger, hvis kommunen på den måde kan ignorere beboerdemokratiet i Brabrand Boligforening.

Vi kan ikke forstå, at man i en situation med boligmangel vil fjerne 1000 boliger - uden konkrete planer for genhusning. På kort sigt frygter vi, at det vil komme til at ødelægge ventelisterne i de andre boligforeninger. Og på længere sigt et øget prisniveau for alle, hvis der skal bygges nyt.

Enstemmigt vedtaget på ordinært afdelingsmøde, onsdag den 19. september 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce