Annonce
Debat

Læserbrev: Udtalelse om regeringens ghettoplan og Aarhus Byråds aftale om udsatte boliger i Aarhus

Regeringen lavede i marts et forslag til en såkaldt 'ghettoplan', som var et kludetæppe af angreb på beboere i almennyttigt byggeri og på hele den almene sektor. Et væsentligt element var her nedrivning af almene boliger, så der ikke må være mere end 40 procent almene boliger i de såkaldte 'ghettoer". Og at nedrivning skal betales med de almene beboeres opsparing i Landsbyggefonden.

Endvidere stempler ghettoplanen alle os, der bor almennyttigt. Der er italesat en generel nedrakning af alle beboere i de almene boliger - eksempelvis personer, der er syge, modtager offentlig forsørgelse, er muslimer (danske statsborgere!), har svært ved at finde et arbejde, har sociale vanskeligheder osv.

I maj måned blev regeringen med blandt andet Socialdemokratiet, SF og DF enige om en aftale, som forventes omsat til lov i Folketinget sidst på året.

Før blækket var tørt, og mens planerne stadig ikke er vedtaget i Folketinget, gik et flertal i Aarhus Byråd med borgmesteren i spidsen i gang med en usædvanlig brutal plan med tvangsudsættelse af 1.000 familier i Aarhus Vest. Ni blokke i Gellerup/Toveshøj samt tre blokke i Bispehaven. Dvs. at flere tusinde familier i Aarhus Vest pludselig ikke aner, om eller hvornår de skal smides ud, og hvor de skal sendes hen. Genhusningen skal i givet fald nok ske i andre almennyttige boligafdelinger i Aarhus.

Den eksisterende helhedsplan, som lige nu har ændret Gellerup voldsomt med nedrivning af 500 lejligheder, sikrer, at beboerne kan genhuses i lokalområdet. Og helhedsplanen i Gellerup blev i sin tid vedtaget af beboerne og i et tæt samarbejde mellem Brabrand Boligforening og kommunen, altså et reelt demokrati. Nu kører Aarhus-politikerne bare hen over hovedet på beboerne og boligforeningerne.

Både regeringens og Aarhus Byråds planer rammer os alle i den almene sektor. Ikke kun vil de bruge vore opsparede midler i Landsbyggefonden, så der er færre midler til de nødvendige bygningsrenoveringer. De vil sælge ud af jord og boligblokke i vores almene boligsektor, altså privatisere, så private kan tjene på at bygge og udleje. Det almene boligbyggeri er landets eneste spekulationsfri boligbyggeri, så vi skal passe godt på det.

Kommunen siger, at de vil opføre 1000 erstatningsboliger, men der er allerede brug for mindst 1000 ekstra almene boliger i Aarhus. Det er uansvarlig omgang med de århusianske skatteborgeres penge at rive gode almene boliger ned, når der er så hårdt brug for flere almene boliger.

Vejlby Vest siger nej til regeringens og Aarhus Byråds plan og aftale om tvangssanering af almene boligområder:

Stop angrebene på den almene boligsektor og dens beboere.

Vi siger nej til regeringens og Aarhus Byråds planer om at nedrive almene boliger.

Vi siger nej til regeringens og Aarhus Byråds planer om at smide beboere ud af deres boliger.

Vi siger nej til regeringens og Aarhus Byråds planer om at sælge de almene boligforeningers grunde og boliger.

Vi siger nej til, at politikere stempler almene boligområder som ghettoer eller udsatte. Der er beboere, der har det svært, og dem skal politikerne hjælpe - ikke ved at stemple dem.

Vi siger nej til, at mennesker forskelsbehandles efter deres adresse.

Vi siger nej til, at regeringen vil tage 10 milliarder kroner fra Landsbyggefonden.

Vi siger ja til flere almene boliger og gerne i kvarterer, hvor der ingen er i dag, og til huslejer, vi kan betale.

Vi siger ja til selv at få magten over vores opsparing i Landsbyggefonden.

Vi siger ja til, at byrådspolitikerne i samarbejde med de almene boligforeninger i stedet sætter alt ind på at skaffe flere gode og billige boliger.

Vi siger ja til, at byrådspolitikerne i samarbejde med de almene boligselskaber afhjælper de sociale problemer i de eksisterende. Nedrivning løser ikke sociale problemer, men flytter dem bare.

Vedtaget af et flertal på afdelingens ordinære afdelingsmødet den 24. september 2018 (ca. 100 stemte for og 4 stemte imod).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

AGF

Målløst i forårspremiere i Aarhus: AGF kunne ikke få hul på Hobro

Annonce