Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Udvisning af somaliere fra Danmark er en skændsel

Omkring 1000 dansk-somaliere har fra Udlændingestyrelsen fået at vide, at de har mistet deres opholdstilladelse i Danmark. Det er en skændsel, at den danske regering på denne måde forfølger en bestemt etnisk minoritetsgruppe, splitter familier, rykker folk op fra deres bopæl i Danmark og tvinger folk til at rejse til det stadig krigshærgede og usikre Somalia.

AarhuSomali har som den eneste somaliske organisation i Aarhus sat fokus på dette og protesteret imod udvisningerne, senest med et velbesøgt offentligt møde om udvisningerne, 13. marts i Fælleshuset i Frydenlund. Her blev der oplyst om de juridiske og politiske forhold ved udvisningerne, og en udvist somalier fortalte sin historie, som dermed blev omtalt i pressen.

Således har AarhuSomali gjort en stor indsats for at oplyse om og kraftigt protestere mod udvisningerne, hvoraf mange af sagerne endnu ikke er endeligt afgjort i Flygtningenævnet.

Sagerne om udvisning har ført til utallige henvendelser til AarhuSomali fra ulykkelige somaliere, som er blevet udvist, og som har søgt råd og vejledning. Flere repræsentanter for AarhuSomali har holdt mange møder med disse folk og har hjulpet dem med at få hjælp fra advokater og andre. Det drejer sig om hjælp til at anke udvisningen og til at få klarhed over deres rettigheder.

En mulighed for de udviste somaliere er at få hjælp til repatriering, altså til at etablere sig i Somalia. I samarbejde med Aarhus Kommune og Dansk Flygtningehjælp vil AarhuSomali hjælpe til med også at oplyse om disse rettigheder. Det sker blandt andet ved et møde torsdag 2. maj i Globus1.

AarhuSomali er pga. dette møde blevet beskyldt for at hjælpe til med udvisning af somaliere fra Danmark. Dette er som nævnt helt forkert. AarhuSomali har tværtimod, som den eneste af de somaliske organisationer i Aarhus, sørget for møder og protester mod udvisningerne og har desuden aktivt hjulpet folk med oplysning om deres rettigheder.

AarhuSomali er desuden blevet beskyldt for at ville hjælpe med at tvangsflytte folk fra områder som Gellerup, Toveshøj og Bispehaven i forbindelse med den såkaldte ”ghetto-plan”. Også dette er helt forkert. Tværtimod var AarhuSomali som den første og eneste somaliske organisation i Aarhus ude med skarp kritik af den såkaldte ”ghetto-plans” tvangsflytning. ”Uværdigt med tvang og etnisk udtynding”, skrev AarhuSomali om ”ghetto-planen” i et læserbrev bragt i Århus Stiftstidende 22. august 2018.

Hvis man er i tvivl om AarhuSomalis skarpe kritik af udvisning af somaliere fra Danmark, kan man se den på vores hjemmeside aarhusomali.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Har AGFs nye defensivspecialist en favoritposition på banen? Det kommer an på dagen

Annonce