Annonce
Debat

Læserbrev: Uværdigt med tvang og etnisk udtynding

Et flertal i Aarhus Byråd vil vedtage en plan for udsatte boligområder, hvor 1000 familier, op mod 4000 mennesker, skal forflyttes med tvang. Der er i praksis tale om "etnisk udtynding" hvor århusianere med såkaldt "ikke vestlig baggrund" skal tvangs-spredes. Det er uværdigt i vores demokrati, og det skaber stor utryghed i mange familier, der i forvejen har en del problemer.

I flere år har beboerne i Gellerup-Toveshøj være inddraget i en proces vedrørende helhedsplanen for området. Denne plan vil byrådsflertallet nu rive i stykker og kaste i papirkurven. I stedet for vil de vedtage deres tvangsplan uden overhovedet at have inddraget de berørte beboere.

Dette er en grov tilsidesættelse af "Aarhus Modellen for Borgerinddragelse", som Aarhus Byråd vedtog i 2004. Det grundlæggende i modellen er: "Borgerne skal opleve, at der er givet reelle muligheder for at deltage i debatter ..." Og desuden: "Borgerne skal tillige opleve, at der gives den nødvendige og tilstrækkelige information ved inddragelse i planlægningen." Dette er ikke sket.

12 boligblokke vil byrådsflertallet rive ned i Gellerup, Toveshøj og Bispehaven og dermed tvangs-sprede beboerne. Formålet er at flytte et stort antal af de beboere, der ikke har dansk oprindelse, heraf mange med somalisk baggrund. Kun et enkelt parti, Enhedslisten, har sagt nej til planen.

AarhuSomali mener, at planen er udtryk for etnisk udtynding, hvilket er klart diskriminerende mod etniske mindretal, bl.a. med somalisk baggrund. Dette er uværdigt for vores demokrati. AarhuSomali appellerer til byrådsflertallet om at besinde sig og droppe tvangsforflytningsplanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Har AGFs nye defensivspecialist en favoritposition på banen? Det kommer an på dagen

Annonce