Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Valgfrihed for andre end de allerrigeste

Annonce

Folketingsvalget er også på skoleområdet et valg for eller imod valgfrihed. Socialdemokraterne angriber familiernes valg mellem en friskole og en folkeskole. Selvom tilskuddet til en friskoleelev i forvejen er lavere end til en folkeskoleelev, vil Socialdemokratiet sætte det endnu længere ned.

Det kommer til at betyde, at friskoler må lukke eller kræve flere penge op, så de dårligst stillede får sværere ved det frie valg. Alene i Aarhus Kommune vil planerne ramme 16 friskoler.

Det er ikke bare et angreb på en god dansk skoletradition med mangfoldighed og frit valg med mulighed for at vælge skoler med fokus på noget bestemt. Det er også et skub til den sociale balance. Meningen med tilskuddet til friskoleelever er jo, at det ikke kun skal være de allerrigeste, der har mulighed for at vælge det. Men når tilskuddet sættes ned, må skolerne jo sætte forældrebetalingen op.

Tilskuddet til en friskoleelev svarer til 76 procent af, hvad en folkeskoleelev koster. Derfor er friskoleeleverne i forvejen billige. Alligevel vil Socialdemokratiet sætte det ned til 71 procent. Fasthold de 76 procent ved at stemme på Venstre til folketingsvalget.

Karina Rohrberg Jessen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce