Annonce
Debat

Læserbrev: Vanddragen skal flyttes - men ikke i depot

Langt om længe er der en rådmand, der tager teten vedrørende Vanddragen på Store Torv i Aarhus (som retteligt hedder "Torvenes Brøndsløjfe", red.). Stor ros til rådmand Bünyamin Simsek. Også for de planer, som han beskriver om at forvandle de to store torve (Store Torv og Lille Torv, red.) med grønne arealer og eventuel udeservering m.m.

Man kan både være for og imod Vanddragen, er det en vandkunst eller noget helt andet, det er der også delte meninger om. Men jeg tror, de fleste er enige om, at placeringen af Vanddragen ikke er det optimale sted for denne ''vandkunst'', om man vil.

Når jeg tænker på Festugen og andre events, der foregår på Store Torv, er det en skændsel, at vi på Store Torv får Vanddragen omdannet til byens største pissoir i nattetimerne. Det kan Aarhus ikke være bekendt på et af byens fornemmeste torve. Det gælder både for Vanddragen og de omkringliggende forretninger og for de folk, der færdes på Store Torv. For Vanddragens vedkommende er det en form for vandalisme.

Man kan nemt finde en anden placering til Vanddragen; vi bygger den ene nye bydel efter den anden og ikke at forglemme hele Aarhus Ø. Der kunne man nemt finde en anden mere velegnet placering.

Eneste betænkelighed ved planerne er at sætte den på depot, nej, den skal flyttes med det samme. Bliver den først sat på depot, hvor lang tid går der så, inden den kommer frem igen: det er ikke rimeligt. Der må kunne findes en løsning blandt de bygherrer, der bygger på Aarhus Ø og andre steder i Aarhus om at flytte den et passende sted hen. De vil formentlig være med til at sponsorere denne flygtning.

Og lad os så komme i gang med at omdanne Store Torv til et torv og et fristed for den århusianske befolkning med grønne arealer, træer og bænke. Vi skal have skabt liv og miljø, en oase for århusianerne og for de turister, der kommer til byen, det vil være til gavn for forretningslivet og Aarhus.

Cityforeningens direktør, Claus Bech, har også adskillige gange påtalt, at der skulle laves en helhedsplan for de to torve, det vil jeg håbe, vil lykkes denne gang.

Derfor ønsker jeg også, at man vil være lydhør overfor de forslag, rådmanden kommer med, ikke bare i Teknisk Udvalg, men i hele byrådet.

Annonce
Kultur For abonnenter

Tøfting fortryder intet: Hans dramatiske fortid bliver til scener på Svalegangen

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ejerne af populær Aarhus-restaurant åbner nyt spisested på Åboulevarden

Byudvikling For abonnenter

Ulla er talsmand for fællesråd: Christiansbjergs protest mod fortætning får politikere til at vakle

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Aarhus

TV2 sagde blankt nej til The Julekalender: - Hun syntes, det var noget jysk bondelort

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Leder For abonnenter

Privathospitaler er blevet en vital del af det danske sundhedsvæsen

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Annonce