Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Vanvid er normalt et stærkt ord, men når det gælder ghettolisten ...

Annonce

For et år siden var Skovgårdsparken på den såkaldte ghettoliste, fordi der var ca. 10 voksne for meget på offentlig forsørgelse. Derved var mere end 40 procent af beboerne uden for arbejdsmarkedet. Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune har i det seneste år sikret, at 18 personer uden for arbejdsmarkedet er flyttet, og desuden er yderligere godt 30 beboere kommet i arbejde. Så selvom G-listen opererer med gamle tal fra de foregående år, har indsatsen været en succes, fordi vi nu er kommet under de 40 procent. I 2020 bliver tallet endnu bedre, fordi det aktuelle tal i november 2019 kun er ca. 36 procent.

Men desværre er Skovgårdsparken ikke kommet af listen, for antallet af dømte er kommet på den forkerte side af grænseværdien. Danmarks Statistik har opgjort, at der i 2017/2018 var 2,14 procent med en dom, og man er på listen, hvis der er 2,03 procent med en dom. Altså 0,11 procent over grænsen. Det svarer til én (1) voksen! Ghettolisten kunne passende skifte navn til Lottolisten.

I det næste år skal alle boligområdets 1500 beboere leve i skyggen af ghetto-stemplet, fordi der er én borger "for meget" med en dom. Og ikke nok med det: Hvis situationen er uændret i 2020, så kræver G-loven omfattende nedrivninger for hundredvis af millioner kroner.

Som boligforening er vores handlemuligheder opbrugte. Loven er hullet som en ost, og vi har kun haft ringe lovhjemmel til at begrænse antallet af dømte, og desuden er løbet kørt. Grundlaget for næste års liste er data fra 2018/2019, så vi kan ikke gøre andet end at sætte os ned og vente ...

Vanvid er normalt et stærkt ord, men i denne sammenhæng er det ganske mildt. Hvor er sagligheden, besindigheden og den økonomiske ansvarlighed? Hvor er hensynet til menneskene, der bor Skovgårdsparken? Jeg efterlyser den politiker, som vil stå åbent frem og forsvare og forklare, at det her er klog og ansvarlig politik.

Sagen er så absurd, at man ikke ved, om man skal grine eller græde. Imens skal hundredvis af borgere leve videre med frygten for, at deres bolig skal nedrives.

Og tænk sig, hvis der havde været én færre med en dom for kriminalitet, så havde Skovgårdsparken i dag været væk fra listen, og alle havde været i julehumør. Det lottospil er ikke sagligt!

Keld Laursen, Brabrand Boligforening. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce