Annonce
Debat

Læserbrev: Vanvidskørsel bør genoplive gammelt Aarhus-forsøg

Jakob Søgaard Clausen, folketingskandidat for Dansk Folkeparti i Østjylland. Pressefoto
Annonce

For nylig fik den brede offentlighed indblik i den rystende trafikkultur, som hersker i det vestlige Aarhus. Onsdag 10. oktober kunne Århus Stiftstidende vise en video af en bilist, der kørte vanvidskørsel på Åby Ringvej. Her lavede bilisten først en vanvittig ulovlig overhaling på Ringvejen for så derefter at fortsætte over midterrabatten, over for rødt og ind på Edwin Rahrs Vej.

Fredag 12. oktober var den gal igen. Her bragede en bilist gennem et kryds lidt længere oppe på Edwin Rahrs Vej - også over for rødt lys. Bilen fortsatte ind på en cykelsti og ramte et skilt og blev totalskadet. Føreren stak af til fods.

For os, som jævnligt færdes i trafikken i den vestlige del af Aarhus, er ovenstående hændelser ikke enkeltstående. Det er hverdagshistorier. Det vidner om et område af Aarhus, hvor mange mennesker kører efter helt egne love og regler. Et område med en trafikkultur, der er til livsfare for almindelige borgere. Østjyllands Politi anerkender også, at problemet især er stort i det vestlige Aarhus. Derfor kæmper politiet også en brav kamp med utallige af deres "målrettede færdselsaktioner" i området, der hver gang resulterer i et væld af alvorlige lovovertrædelser.

Dog tyder det ikke på, at de mange færdselsaktioner gør noget nævneværdigt ved trafikkulturen i området. Der bliver kørt over for rødt i stor stil, og mange slipper ustraffet fra det. Det skal stoppes!

Derfor mener jeg, at det er på tide, at der tages nye metoder i brug.

For det første skal flere naturligvis tages for at køre over for rødt lys. Det kan løses ved at genoplive det gamle Aarhus-forsøg med fotofælder i lyskryds. I 2001 kørte man et forsøg med fotofælder i udvalgte lyskryds i Aarhus. Her blev bilister blitzet, hvis de kørte over for rødt. Forsøget blev dengang droppet på grund af teknikken. Det er snart 18 år siden, så mon ikke teknologien i dag er klar til, at man kan genoplive forsøget? Der er netop opstartet forsøg med stærekasser på vejstrækninger over hele Danmark, og forsøget kunne passende udvides til også at gælde fotofælder i udvalgte lyskryds i det vestlige Aarhus.

For det andet skal der en straf til, som kan mærkes. Det kunne eksempelvis være at gøre det nemmere at beslaglægge en persons bil, hvis vedkommende gentagne gange kører over for rødt.

Med disse metoder kan vi sikre, at flere bliver straffet for deres grove lovovertrædelser i trafikken, at vanvidsbilisterne bliver fjernet fra vejene, og at trafiksikkerheden øges.

Annonce
Annonce
Aarhus

Militærpolitibetjent død i tjenesten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-træner klar til sølv-brag: Det er jo helt vildt, at vi står her og nu kun er to point efter FCK

Aarhus

Sommerjazzen er i fuld sving

Annonce