Annonce
Debat

Læserbrev: Venstre ønsker fortsat tilskud til pasning af egne børn

Birgit Liin (V), medlem af Favrskov Byråd. Pressefoto

Såkaldt hjemmepasning af børn vinder frem. Det har ført til, at halvdelen af kommunerne nu tilbyder tilskud til pasning af egne børn. Det gør vi ikke i Favrskov Kommune. I 2018 fremsatte Venstre ellers forslag om, at vi skulle følge de gode eksempler fra andre kommuner og indføre ordningen. Forslaget blev stemt ned af Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten, som jo har flertallet i byrådet.

Småbørnsfamilieforeningen SAMFO ser gerne, at alle kommuner indfører ordningen. Som formanden for SAMFO, Line Sofie Andersen, udtaler til TV2 30. december 2018: "Folk har nogle blødere og mindre materialistiske værdier, end de har haft tidligere. Man vil gerne have tid til familie og samvær, frem for mere i løn og flere ting. Vi mener derfor, at der bør være flere muligheder for forældrene at vælge imellem, mens børnene er små."

Det vil ifølge børneforsker og tidligere formand for Børnerådet Per Schultz Jørgensen være en god samfundsinvestering, hvis flere børn kunne blive hjemmepasset i de tidlige år. Han siger til TV2, at "langt flere børn ville få en god start, hvilket vil betyde, at de ville være lidt mere seje, trivselsorienterede, trygge og sikre på tilværelsen. De ville også have flere kompetencer bygget op igennem livet, så langt færre af dem ville droppe ud af uddannelser, blive afhængige af stoffer og komme på kontanthjælp. Derfor er hele regnestykket baseret på en teori om, at det, der investeres dér, kommer igen i bedre trivsel gennem både ungdoms- og voksenårene."

Dét er tankevækkende i en tid, hvor flere børn og unge rammes af angst, depression og mistrivsel. Og det er ærgerligt, at vi ikke i Favrskov Kommune plukker de lavthængende frugter, som kan give børnene en rolig og tryg start og samtidig styrke familiernes mulighed for fleksibilitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

112

Ung mand stukket med kniv i boligområde: Politiet søgte med hunde

Annonce