Annonce
Debat

Læserbrev: Venstre fører rød politik

Eva Damsgaard, tidl. byrådsmedlem for DF Favrskov. Arkivfoto

Venstres to repræsentanter, som sidder i arbejdsmarkedsudvalget (i Favrskov Kommune, red.), valgte i forsommeren sammen med Socialdemokratiet og Konservative at stemme for tre ugers betalt ferie til flygtninge/migranter, der går på sprogskole.

Der har været talt "stolpe op og stolpe ned" om, hvorfor det er en god idé - men som mangeårige medlemmer i Dansk Folkeparti synes vi selvfølgelig, det er en meget dårlig idé. Venstres ageren i denne sag skaber stor undren hos os!

Det værste er dog, at Dansk Folkeparti var i valgforbund med Venstre i Favrskov Kommune i den tro, at de ville føre en politik, der støtter op om deres egne på Christiansborg - ikke mindst Inger Støjberg og Marcus Knuth. Vi troede ærlig talt, Venstre så op til disse to dygtige politikere!?

Desværre viser det sig, at Venstre har en meget socialpolitisk tilgang til dette emne - eller også var det bare ikke ulejligheden værd at tage en afstemning i byrådet - valget er jo overstået.

Bundærgerligt, at Venstre har fået overskudsstemmer fra os. Det er stemmespild, så det forslår - og skal forhåbentlig aldrig ske igen. Den viden tager vi begge med til næste kommunalvalg!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce