Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Vi ældre er udsat for diskrimination

Jeg er i mellemtiden blevet for gammel til et almindeligt lån. Kan nu kun låne 60 procent af vurderingen efter reglerne.

Annonce

Jeg er 71 år, og min kone er 67 år. Vi bor i Malling og er vældig glade for det. Jeg er pensionist, og konen er efterlønner.

Vores hus er i tre etager med deraf følgende mange trapper. Vores grund er små 1000 m2, så stor have, der skal passes, og meget lang hæk, der skal klippes.

Vi ønsker derfor, mens vi stadig er nogenlunde mobile og ved godt helbred, at udskifte huset med et mindre et af slagsen og en have, der er væsentlig mindre. Sådan et har vi fundet i Beder. 100 m2 i et plan og en have på ca. 250 m2.

Og så til problemerne: Da vi sidst belånte huset for ca. 10 år siden, kunne vi låne op til 80 procent af bankens vurdering af husets værdi. Det gjorde vi så og har siden siddet billigt og godt, hvad husleje angår. Huset er nu solgt, og vi skal så have finansieret det nye hus. Vi har gennem mange år været kunder i Sydbank og regnede slet ikke med problemer her. Men uha da! Jeg er i mellemtiden blevet for gammel til et almindeligt lån. Kan nu kun låne 60 procent af vurderingen efter reglerne, får jeg at vide af Sydbank. Og den anden regel, der gælder for almindelige mennesker, at man kan låne op til fire gange den samlede årsindkomst, den er så for pensionister nedsat til tre og en halv i Sydbank.

Vi har gennem årene haft en del kunderådgivere i Sydbank og været godt tilfredse. En bankrådgiver er efter min mening en medspiller, der efter bedste evne prøver at skabe en situation, der opfylder kundens behov bedst muligt. Min rådgiver i Sydbank var nu pludselig blevet en decideret modspiller.

Det er så helt slut nu. Min rådgiver i Sydbank har været totalt uforstående overfor vores problematik og fortalt os om de særlige regler for ældre. Så enden på det hele blev, at vi ikke kunne låne noget som helst til det nye hus i Sydbank. Så meget for at være såkaldt elitekunde.

Heldigvis er der andre banker, der ser knap så sort på den omstændighed, at man ikke længere er 25 år, og vi har fået situationen løst sammen med Nordea i Beder. Altid godt med en lokal løsning.

Men politikerne burde se på den helt urimelige diskriminering. Risikoen ved at yde lån til ældre, der måske har en friværdi i deres hus på f.eks. halvanden million kroner, er jo ikke-eksisterende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus

Norringholm

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce