Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Vi bør rette op på tørkeskader

Det er dybt useriøst, at såvel socialdemokraterne som Venstre nu løber fra deres egen politik.

Vi har i kredsen af erhvervsordførere for en måneds tid siden haft et møde med erhvervsministeren, hvor situationen omkring de tørkeskadede parcelhuse blev drøftet. Her står enkelte husejere i et retsmæssig tomrum, hvor de tilmed aldrig har haft mulighed for at tegne en forsikringsdækning. Den fandtes ganske enkelt ikke.

Dansk Folkepartis holdning var klart, at vi burde gribe sagen an på nogenlunde samme måde, som vi gjorde, da vi forhandlede sagerne omkring stormflodsordningen, hvor vi dels lavede bagudrettede tiltag og gennemførte fremadrettede regler og vilkår og ligeledes fandt en kollektiv finansieringsmodel via husforsikringen. Vi anser det ikke for rimeligt, at de enkelte husejere alene står i en situation, hvor de enkeltvis kan dækkes eller ikke dækkes, alt efter, hvilket humør deres forsikringsselskab er i. Alene kulance har haft betydning i deres sager.

Jeg synes, det er en falliterklæring, at socialdemokraterne gik ud før valget og via deres ordfører, Jens Joel, klart signalerede, at der skulle findes en rimelig løsning – også bagudrettet. En socialdemokratisk melding, som stod klart i indtil flere medier, primært i Jylland, hvor de fleste skader er registreret. Ligeledes turnerede bl.a. Venstres daværende minister, Eva Kjer Hansen, ligefrem på besøg hos en af de ramte husejere og støttede op, at der skulle gøres noget.

Nu har jeg så fået det klare svar fra erhvervsministeren, at hverken han via regeringen, Venstre eller andre partier end DF ønsker at få en model på plads, hvor vi også tager hånd om de ganske få husejere, som oplevede store skader på deres ejendomme. Jeg er meget skuffet, og da jeg selv var hovedforhandler på stormflodsaftalen, hvor vi sikrede såvel fremadrettede som bagudrettede forbedringer, så er det dybt useriøst, at såvel socialdemokraterne som Venstre nu løber fra deres egen politik.

Annonce
Hans Kristian Skibby, medlem af Folketinget og erhvervsordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce