Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Vi dumper social løndumping

Forleden fremlagde Socialdemokratiet et udspil, der skal medvirke til at bekæmpe social løndumping på vores arbejdsmarked.

Flere og flere udenlandske firmaer arbejder i Danmark, og desværre er der for mange, der snyder i skat, har ansatte på ulovlige vilkår eller bryder arbejdsmiljøloven. Det vil vi slå hårdt ned på, for det er den eneste måde, hvorpå vi kan sikre et retfærdigt arbejdsmarked med lige vilkår for alle.

Udover at indføre ID-kort på byggepladser, så det bliver muligt at kontrollere, hvorvidt udenlandske firmaer og deres ansatte arbejder og betaler skat efter gældende regler, så vil vi give betydeligt større bøder til virksomheder, der ansætter illegal arbejdskraft.

Samtidigt skal ét af fire nye skattecentre sikre, at indsatsen mod social dumping bliver håndhævet effektivt. Vi har i de seneste ti år set, hvordan uhæderlige forretningsfolk har udnyttet, at kontrollen fra Skats side har været utilstrækkelig, og den slags huller i systemet er med til at give plads til uretfærdige vilkår på vores arbejdsmarked. Det skal vi gøre op med, og med udspillet her vil vi sikre en permanent og effektiv indsats mod social dumping. Det er ganske enkelt det eneste rigtige.

Annonce
Camilla Fabricius. Pressefoto
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce