Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Vi er fælles om borgerne

Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at udvide samarbejdet mellem region og kommune med nye initiativer og udvikling af de eksisterende. Det er vitalt for at sikre en solid, sammenhængende støtte- og behandlingsindsats for den enkelte borger.

Annonce

Hvert år markerer vi Sindets Dag 10. oktober. Det gør vi, fordi det er vigtigt at huske hinanden på, at psykisk sygdom er omsiggribende og ganske invaliderende for mange mennesker, men også, fordi det er noget, vi kan gøre noget ved. Der er brug for at styrke og udvikle hjælpen – både behandling og socialpsykiatrisk støtte – til sindslidende og deres pårørende. For psykisk sygdom rammer hårdt, både hos patienten selv og familie og venner.

En stærk indsats kræver først og fremmest, at de nødvendige ressourcer er til stede. Den nye regering har varslet en 10-års psykiatriplan. Det er både et godt og et stærkt tiltrængt initiativ, og det er en plan, venter vi os meget af. Men en stærk indsats kræver også, at regioner og kommuner spiller godt sammen i hjælpen til den enkelte. Mange borgere på psykiatriområdet har brug for både hospitalsbehandling, som regionen står for, og professional støtte i dagligdagen, som kommunen leverer.

Det er en kendt sag, at overgangen fra indlæggelse til eget hjem eller bosted kan være en udfordring. Det samme gælder somme tider den anden vej. Løsningen er, at vi udvikler og forstærker samarbejdet mellem region og kommune og rykker tættere sammen.

I Aarhus har vi sat mange fælles initiativer i gang. I foråret åbnede Psykiatriens Hus, hvor borgere med en psykiatrisk diagnose kan søge rådgivning, akut behandling og en seng, hvis der er brug for overnatning. Vi ved fra andre psykiatrihuse, at det er en stor fordel for borgerne, når regionens psykiatere og sygeplejersker og kommunens socialpædagoger og socialrådgivere arbejder sammen om og med borgerne under samme tag. Vi er sikre på, at det også bliver tilfældet i Aarhus.

Psykiatriens Hus er blot ét eksempel på fælles initiativer. Andre eksempler udrykningsteamet, hvor borgere i krise kan søge hjælp aften og nat, kommunale brobyggere på Psykiatrisk Hospital samt Morfeus, der er et beskæftigelsesprojekt for borgere med psykose/skizofreni, hvor regionen udvælger deltagerne og underviser arbejdspladserne, mens kommunen finder arbejdspladserne og følger op på jobforløbet.

Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at udvide samarbejdet mellem region og kommune med nye initiativer og udvikling af de eksisterende. Det er vitalt for at sikre en solid, sammenhængende støtte- og behandlingsindsats for den enkelte borger. Derfor vil vi benytte Sindets Dag som anledning til at forpligte hinanden på et tæt samspil mellem Aarhus Kommune og Region Midtjylland – til gavn for de borgere og pårørende, vi er fælles om.

Kristian Würtz (S), social- og beskæftigelsesrådmand, Aarhus Kommune, og Jacob Isøe Klærke (SF), formand for Region Midtjyllands Psykiatri- og Socialudvalg. Fotos: Aarhus Kommune og Region Midtjylland
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Hætteklædte tyveknægte på båd skaber utryghed på Aarhus Ø

Annonce