Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Vi er verdens grønne stormagt - og vi skal gøre verden endnu grønnere

Danmark er verdens grønne stormagt. Vi har vist verden, vi kan skabe vækst og samtidig bruge mindre energi og færre ressourcer.

Og nu hvor klimaforandringerne for alvor kan mærkes – og lande over hele verden gør klar til at investere i grønne klima- og energiløsninger, som Danmark er så rig på – så skal vi have et Folketing, der vil udbygge Danmarks grønne førerposition yderligere. Det vil jeg.

Fordi kloden vil have godt af det. Fordi det er forudsætningen for, at vi kan give kloden videre til vores børn og børnebørn i en bedre stand, end vi fik den.

Og fordi der simpelthen er et gigantisk marked for Danmark i at investere yderligere i forskning, udvikling og realiseringen af nye grønne løsninger. Der er tusindvis af virksomheder og mange tusinder af arbejdspladser til det land, der går ambitiøst til værks – og kan eksportere fremtidens grønne løsninger. Som så mange virksomheder i Østjylland allerede beviser.

Grundfos, Vestas, Siemens Gamesa, AVK, Kamstrup, Arla, Danish Crown – og hele vores fødevaresektor, der er verdens mest skånsomme fødevareproduktion.

Vi kan se meget. Nu skal vi give vores virksomheder mulighed for at gøre endnu mere. Gøre verden grønnere. Styrke Danmark som verdens grønne stormagt.

Annonce
Fatma Øktem. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce