Annonce
Debat

Læserbrev: Vi har ikke brug for mere trafik i området

I de seneste årtier har vi i kvarteret omkring Lykkesholms Allé i Kongsvang kæmpet for at få nedbragt trafikken - og vi er nået langt. Nu lader det så til, at det hele har været forgæves.

Aarhus Kommune har tilladt en privat bygherre at bygge i fem etager og med en bebyggelsesprocent på 110 - i stærk modstrid med kommunens spritnye kommuneplan, der tillader maksimalt tre etager og en bebyggelsesprocent på 60.

Det vil give en forfærdelig masse ekstra trafik i kvarteret. Især fordi bygherren har fået lov til at lægge bump på vejene i nybyggeriet, så trafikken helt automatisk vil bevæge sig ud på Lykkesholms Allé og sideveje.

Vi er et helt almindeligt villakvarter med mange børnefamilier og mange cyklister. Lykkesholms Allé er lang og lige og opfordrer desværre til at køre meget hurtigt.

Vi har ikke brug for mere trafik i området. Vi har allerede alt for meget.

Det ville klæde Aarhus Kommune at overholde sin egen kommuneplan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Endnu en mor tiltalt i sag om sex-overgreb: Datter blev bedøvet og udsat for groft seksuelt misbrug

Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];