Annonce
Debat

Læserbrev: Vi kæmper for mangfoldighed i alle regnbuens farver

Illustration: Jens Nex

Regnbuen på taget af Aros er på mange måder blevet et symbol for Aarhus. Og lørdag den 2. juni, når byen er malet i regnbuens farver, og der er folkefest i gaderne, viser århusianerne hvorfor.

Aarhus Pride er en dag, hvor vi fejrer mangfoldigheden i Aarhus. Det er en festdag, hvor vi fejrer retten til at være den, man er, og elske den, man vil. At blive accepteret og værdsat - uanset hvordan vi ser ud, hvor vi kommer fra, og hvem vi er.

Og her i Smilets by er der god grund til at smile. Aarhus Pride er med til at sætte Aarhus på landkortet som en mangfoldig og rummelig by. At man år efter år formår at skabe en af de største folkefester i byen, viser, at vi i Aarhus har et alsidigt og blomstrende LGBT+ miljø. Det skal vi fejre og værne om. Men samtidig er det afgørende, at vi i fællesskab løser de udfordringer, der er på området.

For hvis man dykker ned i tallene, så viser det sig, at LGBT-personer oftere end heteroseksuelle oplever diskrimination, ensomhed og hate crimes. Det er desværre heller ikke uvant, at LGBT-personer møder modstand og diskrimination fra deres egen familie og nærmiljø. I Aarhus vil vi gøre, hvad vi kan for at tage hånd om disse udfordringer. Et skridt på vejen er at etablere et hus for mennesker med LGBT-baggrund. Et LGBT+hus, der arbejder med oplysning og åbenhed omkring LGBT-personer. Og et LGBT+hus, der kan skabe tryghed, dialog, sikre relevant sundhedsinformation og ikke mindst udgøre et samlingssted og fællesskab.

Fællesskaber er en vigtig del af alle menneskers liv, og vi håber, at et LGBT+hus kan danne rammen for et forpligtende fællesskab i LGBT-miljøet. I huset skal man kunne møde ligesindede, der oplever de samme udfordringer som en selv, og som man kan spejle sig i. Derfor støtter byrådet oprettelsen af et LGBT+hus, og derfor arbejder byrådets Mangfoldigheds- og Ligestillingsudvalg videre med at skabe debat om rummelighed og lige muligheder i Aarhus.

Den 2. juni behøver vi ikke gå op i regnbuen for at se byen badet i alle regnbuens farver. Regnbuefesten og paraden er nemlig en tydelig og synlig markering af et mangfoldigt fællesskab, der gør os til en stærk by. Det er en dag, hvor vi omfavner hinandens forskelligheder, og hvor vi minder hinanden om, at Aarhus er og skal være en tolerant og inkluderende by, der rummer alle. Vi er alle en del af Aarhus.

Annonce
AGF For abonnenter

David Nielsen rystede posen, men målene kommer stadig ikke af sig selv

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen efter systemskifte: - Vores måde at spille på døde da vi ikke kunne gå videre mod et hold som Larne

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Aarhus

Lars har seks fadølshaner i køkkenet med sit eget øl: Vi brygger nok 400 liter øl om året

AGF

Den nye svenske back imponerede fra start otte dage efter skiftet til AGF: - Det går meget hurtigere her

AGF For abonnenter

AGF har blot vundet tre ud af de seneste 20 kampe - det kan man godt kalde for en krise

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Et konservativt blik på sundhedsområdet: Vi må forlange læger nok og behandling til tiden

Byudvikling

Historien om Aarhus' mest ubrugelige 'strand': Hvorfor er den knoldet som en pløjemark - og skal den blive ved med det?

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Aarhus

Søndagens coronatal: Svagt faldende smittetal, men Aarhus og Samsø ligger stadig tårnhøjt på incidensbarometeret

Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Sport

Genlæs livebloggen: AGF gør en skidt uge værre med nederlag til Randers

Annonce